18° Parçalı bulutlu

Hocamız asrın lideriydi

Ilgın Gündemi - Şubat 27, 2015 10:04 am A A
Hocamız asrın lideriydi
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın vefatının seneyi devriyesi münasebetiyle düzenlenen konferansa katılan İbrahim Titiz, “Onun tek düşüncesi Hakk’ın hakim olmasıydı. 6 milyar insanının saadetini isteyen tek liderdi ve ömrünü bizim için harcadı” dedi

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER), Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER)ve Evrensel Hafızlar Derneği Konya şubelerinin ortaklaşa düzenlediği, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın İlmi, Ahlaki Yönü ve Eğitimciliği” konferansı Zindankale Katlı Otoparkı Süleyman Şah salonunda gerçekleşti. Konferansa; Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bölge Başkanları Bahri Kırışık ve Yusuf Güneş, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak ve çok sayıda davetli katıldı.

İNSANLIĞIN SAADETİNİ İSTEYEN TEK LİDERDİ

Konferansın açılış konuşmasını yapan ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının seneyi devriyesinde toplandıklarını belirterek, “Artık herkes Erbakan Hoca’dan bahsederken asrın lideri diyorlar. Gerçeği de budur ve mutlaka taş yerine oturur. Asrın lideri bu hafta boyunca anılacak inşallah. Hocamız hakkında bilmediklerimiz bu hafta boyunca tekrar gün yüzüne çıkacak. Aynı şekilde hocamız asrın da öğretmeniydi. Kavramları ondan öğrendik. Özellikle şuur kavramını anlattığında bazıları şuurun ne olduğunu sordu. Hocamız, ‘Bilmemek bilmemek değil, bilmediğini bilmemek bilmemektir” derdi. Onun için biz, hocamızdan aldıklarımızı toplumumuza, insanımıza, yeni bir dünyayı herkese aktaracağız. Önümüzde çalışmaktan başka hiçbir şey kalmıyor. Bu programın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

BİZİ ALDI SİYONİZMİN KARŞISINA DİKTİ

Konferansa konuşmacı olarak katılan DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin Yıldırım, Erbakan Hoca’nın Allah’ın salih kullarından biri olduğunu belirterek, “Allah ondan razı olsun. Maksadımız onun enini boyunu anlatmak değil, onunu davasını anlatmaktır. Erbakan hoca her şeyi ili bir liderdi. Erbakan Hoca’mızı defalarca dinlemişimdir. Aynı şeyleri dinlediğim halde her defasında yeni şeyler öğrenmişimdir. Bir daha dinlemeyeyim demediğim için bazı noktaları kaçırmadığımı düşünüyorum. Bana onun anlattıkları mutlaka Kuran’ı hatırlattırırdı. Anlattıkları konularda mutlaka Hadis yer alırdı. O konuşurken Hadisleri, bize siyasi bir üslupla anlatırdı. Erbakan hoca içerisinde bulunan şartları hemen çözüm üretirdi. Aynı zamanda tarihi bilgisi çok kuvvetliydi. Ne zaman bir masada toplantı yapsak, mutlaka tarihlerden bir örnek verirdi. Biz, tarihteki ihanetleri ve gelişmeleri hep ondan öğrendik. Onun sayesinde adam olduk ve bizi adam etti. Bizi aldı siyonizmin karşısına dikti” diye konuştu.

ONUN HER ŞEYDEN HABERİ VARDI

Necmettin Erbakan Hoca’nın 40 yıl yanında duran ve onun danışmanlığını yapan İbrahim Titiz ise, konuşmasına 6 Eylül 1980 Konya Mitingi’ni hatırlatarak başladı. O mitingin hiç unutulmayacığını belirten Titiz, o mitinge katılanların hala aynı duyguyu koruduğunu söyledi. Titiz, mitingden bir hafta sonra ise ihtilalin gerçekleştiğini belirterek, şunları söyledi: “İhtilale gerekçe gösterilen şeylerin aslında öyle olmadığı ortaya çıktı. Tabi bunları çoğu insan bilmiyor. Yunanistan Asya ayağında yok. Türkiye’nin de veto hakkı var ve kabul ettirmeleri gerekiyor. Siyasilerin bunu kabul etmeyeceğini biliyorlar ve arkasından kara hareketi başlıyor. Necmettin Erbakan Hoca Başbakanlık döneminde Asya’yı uyardı. O bir devlet adamı ve Müslümandır. Onun tek düşüncesi hakkın hakim olması. 6 milyar insanının saadetini isteyen tek liderdir. Ömrünü bizim için harcadı.”

BÜTÜN GELİŞMELERİ TAKİP EDERDİ

Erbakan hocanın bir gün içeresinde yaptıkları hakkında da bilgi veren Titiz, “Hoca, sabah namazına kalkarken mutlaka saatini kurardı. Hocanın yanına giderek, kapısını vurduğumuzda, ‘Selamun Aleyküm’ derdi. Yapması gereken duaları yapar ondan sonra abdest alır ve namazını kılardı. Gençliğinde sabah ve yatsı namazlarını mutlaka cemaatle camide kılmaya özen gösterirdi. Hiç aksatmazdı. Sabah namazından sonra da mutlaka Kur’an okurdu. Bunlar tam 3 buçuk saat sürerdi. Ben yorgunum, hastayım bugün yapmayayım demezdi. Hoca Müslüman dünyasındaki gelişmeleri takip eder ve her şeyden haberi olurdu. Suriye, Sudan, Malezya gibi bükün Müslüman sorunlarını biliyordu. Sorunlara çözüm arardı ve akıl verirdi. Hocayı dinleyenler sorunlarından kurtuldu” açıklamasında bulundu.

merhabahaber.com

Bu haber 971 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:04 am A A
BENZER HABERLER