19° Kapalı

Hep aynı nakarat biz bu filmi gördük

Ilgın Gündemi - Nisan 29, 2015 4:50 pm A A
Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Av. Mustafa Derbentli, “11 yıl önce de Büyükşehir Belediye Başkanı metro sözü ile bu milletten oy istemişti. Seçim geldi metro geldi. Biz bu filmi daha önce de gördük” dedi

Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Av. Mustafa Derbentli partisinin il başkanlığında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz günlerde açıklanan metro projesine değinen Derbentli, “Hatırlarsanız şu anki Büyükşehir Belediye Başkanı da birinci ve ikinci seçiminde metro sözü ile bu milletten oy istememiş miydi? Aradan 11 yıl geçti metrodan eser yok. Ama seçimler geldi ya yine milletin iradesi fesada uğratılsın diye bilbordlarda, gazetelerde, televizyonlarda metro reklamları başlatıldı” dedi.

MİLLETİ KANDIRMAYIN

Her seçim döneminde iktidar partisinin Konya’ya metro sözü verdiğin hatırlatan Derbentli, şöyle konuştu: “Son 13 yılda olduğu gibi seçim geldi metro geldi. Galiba biz bu filmi daha önce görmüştük. Bu proje yine şaşalı bir şekilde tanıtılıyor. Ama hiçbir reklamda eğer olursa bu proje 2020-2030 yıllarında olacak denmiyor. Tabi o zamana kadar yöneticiler kalır veya fikir değiştirmezlerse. Bunlar bu milleti ne zannediyor merak ediyoruz. Unutmayın ki Müslüman bir delikten bir kez ısırılır ve Müslüman’ın ferasetinden korkulur. Ey Ak Partili’ler bu milleti artık kandıramayacaksınız. Çünkü bu milletin karşısında artık Milli İttifak var. “aslında bunlara vermek istemiyoruz ama kime verelim?” sorusunun karşılığı çıkmıştır. Milli İttifak halkın umududur, can simididir, geleceğidir. Bildiğiniz üzere geçen haftalarda hem Konya’ da hem de Ankara’da aday tanıtım şölenlerimizi gerçekleştirerek çalışmalarımıza hız verdik. Bu süreçte oluşan Milli İttifak tabanda ses getirmiş ve bir sinerji oluşturmuştur. Bu sinerji her geçen gün gittikçe artmakta ve halkımız ve insanlık için bir umut haline gelmektedir. Dünyevi isteklerden sıyrılarak fedakarlık yapan iki partinin mensupları hiç şüphe yok ki yazılacak olan 7 Haziran’ın destanının en büyük mimarlarıdır. Oylar bölünmesin diye değil vatan bölünmesin diye Milli İttifak desteklenmelidir.”

YAPTIKLARINIZ ELİNİZDE PATLIYOR

Ak Parti iktidarının 13 yılını değerlendiren derbentli konuşmasına şöyle devam etti: “Ak Parti’nin en çok oynadığı kurumların başında adalet mekanizması gelir. Yıllardır yap boz tahtasına dönen uygulamalar ve kanunlar ne yazık ki duruma göre, adama göre çıkar hale gelmiştir. Daha birkaç gün önceki yaşanan tahliyeler nedeniyle mazlum durumunda rol yapan hükümet balyoz ve Ergenekon davalarındaki tahliyelere mani olmak için şimdiki kanunları çıkarmamış mıydı? Alelacele ve belli bir amaca yönelik çıkartılan kanunlar bir gün gelip elinizde patlıyor işte. Ayrıca tahliye kararları doğru veya yanlış o kısma hiç girmiyorum ama buradan şunu sormak istiyorum; Ey yöneticiler sizin güvenemediğiniz hakim savcılara bu millet nasıl güvenecek? Sizin menfaatleriniz zedelendi mi hemen ya kanun çıkartıyorsunuz ya da uygulamayı değiştiriyorsunuz. Peki vatandaşın hali ne olacak? Ergenekon ve balyozda yapılanlar mı yanlıştı yoksa bugünkü yapılanlar mı?

Şunu belirtelim ki Ak Parti bu milletle çok oynadı. Bu oyun artık bitmeli ve yapılanlara artık yeter demenin vakti gelmiştir. ‘Devlet yönetmek çoluk çocuk işi değildir’ derken Erbakan Hocam ne güzel demiş ne doğru demiş bunların yönetimini görünce şimdi ona bir kez daha hak verdik.”

FABRİKA YAPMAMIZ LAZIM

Ülkenin ekonomik olarak iflasın eşiğinde olduğunu ifade eden Derbentli, açıklamasına şöyle devam etti: “İsraf, yolsuzluk ve iş bilmezlik derken memleket bitme noktasına gelmiştir. Kamunun sadece araç masrafı Maliye Bakanının açıklamasına göre 3,3 milyar TL’dir. Daha düne kadar evlere hacze gidilirken artık işyerlerine orta ölçekli işletmelere hacze gidilir hale gelinmiştir. Çok geçmeden büyük fabrikalar da batmanın eşiğine gelecektir. İstikrar denilen şey haramzadelerin rahatlıklarının bozulmaması olarak algılanır olmuştur. Fakirle zengin arasındaki makas inanılmaz derecede açılmıştır. Bir kesim insanca yaşayabilmek için iki işte bir kesim 2. Lale Devri’ni yaşıyor. Türkiye’de 30 civarında kişinin serveti milyar doları aşmıştır. Bu 30 kişinin serveti ne yazık ki 70 milyonun servetinden fazla gelmektedir. Adil paylaşım olmadığı sürece bu sömürü devam edecektir. Şehirlere milyonlarca lale dikip sözde lale devrini yaşatacaklarına fabrika yapsalardı da tüm millet olarak mutlu olsaydık daha güzel olmaz mıydı?”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Bu haber 1349 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 4:50 pm A A
BENZER HABERLER