13° Hafif yağmur

Hemşehrimiz Muharrem Turşucu ‘Çözüm özümüzde var’

Eğitim - Eylül 19, 2016 11:22 am A A

Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Muharrem Turşucu bugün başlayan eğitim ve öğretim yılı nedeniyle değerlendirmelerde bulundu. Turşucu, “Bugünden başlayarak eğitim sistemimizi yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor” dedi

En önemli gündemimizin “Eğitimi nasıl daha kaliteli hale getirebiliriz” olması gerektiğini belirten Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi, Eğitimci Muharrem Turşucu, “Başımıza ne geliyorsa cahillikten, bilgisizlikten geliyor. 20 milyona yaklaşan okul çağında gencimiz var. Bugünün okul sıralarındaki gençlerimiz 10-20 sene içerisinde ülkemizin istihdam alanlarında görevde olacaklar. Bugün ülkemizin insanımızın içinde bulunduğu durumu sürekli eleştirmek yerine, gelecekte daha iyi yaşanabilir bir Türkiye, ihracatı ithalatından fazla, teknolojik gelişmeleri takip eden olmaktan çıkıp, teknolojiyi insanlığın hem dünya, hem de ahret yararına uygun şekilde geliştiren ve yön veren bir Türkiye‘yi istiyorsak bugünden başlayarak eğitim sistemimizi yeniden gözden geçirmemiz, özümüze ve milli benliğimize dönük eğitim planlarımızı yapmamız gerekiyor” dedi.

GENÇ NUFÜS FIRSATA ÇEVRİLMELİ

Etkin eğitim planlamalarına ihtiyaç olduğunun altını çizen Turşucu, şöyle konuştu: “Genç nüfusumuzun fazla olması eğitimin problemlerini çözmeyi zorlaştırıyor gibi masum savunmalar ülkeye ve insanımıza çok büyük zarar veriyor. Genç nüfusumuzun potansiyelini tehditten fırsata çevirecek pek çok alternatif çözümler vardır. Öncelikle eğitimde devletin yükünü önemli ölçüde hafifletecek özel okullar teşvik edilmeli ve geliştirilmesi için her türlü kolaylık sağlanmalıdır. Amaç daha iyi bir eğitim olduğu içinde eğitimin kalitesi için gereken altyapı ve denetim devlet tarafından yapılmalıdır. Ülkemizde özel okullar zor şartlarına rağmen akademik başarıda daha iyidir. Eğitim-öğretim alanındaki gelişmeleri yakından takip edip gerekli dönüşüm için ekiplerini daha çabuk organize edebilmektedirler. İleri düzeydeki ülkelerde özel okulların eğitimin devlet üzerindeki yükünü almada önemli katkıları olmuştur. Son yıllarda güzel gelişmeler olmakla birlikte daha etkin bir şekilde özel okulculuk ileri düzeydeki ülkeler seviyesine getirilmelidir. İkinci olarak bilgi- iletişim teknolojilerinin eğitim alanında fazlaca kullanılması eğitim problemlerini çözmede önemli fırsatlar sağlamaktadır. Gelecekte belki okullar için bu kadar maliyetli yatırıma gerek bile kalmayacaktır. Bilgiyi üretmede, iletmede, ölçmede,   verilerini işlemede, depolamada ve ilişkilendirmede akıllı sistemlerin sağladığı kolaylık eğitim öğretim için olmazsa olmazlardan oldu. Bilgi-İşlem Teknolojilerini eğitimde kullanmak, eğitimin problemlerini düşük maliyetle çözmede iyi bir fırsat olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığımızın EBA çalışması hızla geliştirilip yaygınlaştırılması beklentilerimize olumlu katkı sağlayacaktır.”

PROBLEMLERE ÇÖZÜM VAR

Günümüzde oyunla öğretimin öneminin daha iyi anlaşıldığını söyleyen Turşucu, şu ifadelere yer verdi: “Öğretim metotları içinde oyunla, dramayla eğitim-öğretim üzerinde ciddi çalışmalar var, kalıcı ve dengeli eğitimde oyunla öğretim önemli hale gelmektedir. Bunun içinde il ve ilçe spor müdürlüklerinin her türlü imkan ve tesislerinden öğrencilerin yararlanmaları için okullarla spor müdürlüklerinin entegre çalışması çok önemli hale gelmiştir. Her okulun spor salonu ve sporla ilgili yatırımlarının masrafı yerine hem daha profesyonel hem de imkanları daha iyi il-ilçe spor müdürlüklerinin tesislerinden öğrencilerin yararlanmaları için yapılacak organizeler eğitim kalitesini arttırmada pozitif etki yaratacaktır. Eğitim-öğretimde önemli olan yaparak ve yaşayarak yapılan eğitimdir. Hem daha kolay ve eğlenceli oluyor, hem de daha kalıcı ve uygulamada başarı sağlanıyor. Yeter ki ülkemiz ve insanımıza değer veren bir yaklaşım içinde olalım tarihi sorumluluğumuzun farkında olalım. Pek çok alternatifle eğitim problemlerini çözme fırsatları buluruz.”

 511986

Kaynak: ‘Çözüm özümüzde var’

Bu haber 1773 kez okundu.
Eğitim - 11:22 am A A
BENZER HABERLER