18° Kapalı

Haydar Dilek, “Darbeye Hayır”

Ilgın Gündemi - Temmuz 20, 2016 12:34 am A A

15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Ilgın esnafından da tepki gelmeye devam ediyor.

İlçemiz esnaflarından sosyal medya fenomeni Dilek Şifalı Bitkiler Ortopedi Medikal’in işletme sahibi Haydar Dilek “Darbeye Hayır” mesaj yayınlayarak darbeye tepki gösterdi.

15 Temmuz akşamı bir grup darbeci askerin kalkıştığı ve en başta halkın mücadelesi ile bertaraf edilen darbe girişimine karşı tüm ülkede ve ilçemizde tepkiler dinmek bilmiyor. Vatandaşların yaptığı protestolara, ilçemiz internet fenomeni olarak tanınmış Haydar Dilek yayınladığı mesaj metni ile destek verdi.

Dilek mesajında; ‘15 Temmuz gecesi bir grup askerin gerçekleştirdiği darbe girişimini şiddetle kınıyorum.

Her türlü darbeye karşıyım ve halkın büyük farklılıklarla, özgürce bir arada yaşaması umudunu taşıyorum.

İdeolojik ayrım yapmaksızın, toplumun her kesimiyle tek yürek olup direndiğimiz bu antidemokratik girişimden sonra, ülkemizde demokrasi adına yeni ve temiz bir sayfa açılmasını talep ediyorum.

Çok sayıda  insanımızın canına mal olan bu acı tecrübenin, toplumsal barışın sağlanması ve hem toplum hem de siyasiler nezdinde kutuplaşmanın son bulması için bir imkân olarak değerlendirilmesini temenni ediyorum.

Darbe girişimine karşı olduğumum gibi, sonrasında ortaya çıkan şiddet görüntülerinden de üzüntü duyuyorum.

Biz namluların baskısından uzak bir siyasal alanın özerkliğine inanıyor; gücünü tüm farklılıklarıyla halktan alan katılımcı demokrasiden yana tavır koyuyor, hukuka ve insan haklarına saygılı, eşitlikçi ve özgürlükçü bir ülke hayali taşıdığımızı ilan ediyoruz.

Aramızdaki fikir ayrılıklarını bir kenara bırakarak, her türlü darbeye karşı demokrasi ve hukukun yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyor ve bu uğurda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz’ dedi. 13816781_1467499309942257_1391349742_nturk-bayragi-resmi

Bu haber 2000 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:34 am A A
BENZER HABERLER