18° Açık

Halk oylamasına doğru ‘Karahan’dan yazılı açıklama’

Ilgın Gündemi - Nisan 6, 2017 12:43 pm A A

Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan, 10 gün sonra yapılacak halk oylamasına ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Karahan, yaptığı yazılı açıklamada, 16 Nisan 2017 Ülkemizin geleceği adına oldukça önemli bir gün, daima söylediğim gibi, ülkelerin geçmişlerinde milatlar vardır, dönüm noktaları vardır. Misalen; ülkemizin 1915 tarihinde yaşadığı Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı’na dikkat çekerek şunları kaydetti;

“16 Nisan 2017 Ülkemizin geleceği adına oldukça önemli bir gün. Daima söylediğim gibi, Ülkelerin geçmişlerinde milatlar vardır, dönüm noktaları vardır. Misalen; ülkemizin 1915 tarihinde yaşadığı Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı gibi…

Ülkemiz 15 Temmuz gibi bir kara gün yaşadı. Bu hain darbe girişimi Ülkemiz için, bahsettiğim gibi milat sayılabilecek bir tarih olmuştur. Neden milat diyorum. Çünkü o gece Türk halkı yeni bir Çanakkale Zaferi yazdı. O gece tüm dünya anladı ki Türkiye artık eski Türkiye değil. Dış mihrakların güdümünde, darbelerle yönetilen Türkiye, 2002’de Ak Parti Hükümetinin tek başına iktidarı ile tarih olmuştur. Bunu idrak edemeyen satılmış zihniyetler 15 Temmuz alçaklığını gerçekleştirdiler ama halkımız canı pahasına direnerek cevabını layıkıyla verdi. Türk halkı vatanına sahip çıktı, tankların önüne yatarak gözdağı verdi. Vatanın her karış toprağında olduğu gibi Ilgınımızda da meydanları doldurup günlerce demokrasi nöbeti tutan Ilgınlı kardeşlerimiz, gençlerimiz, annelerimiz, bacılarımız, dedelerimiz bu ülke bizim, hiçbir güç, hiçbir alçaklık bu ezanı susturamaz, bu ülkeyi parçalayamaz cevabını verdi.

15 Temmuz’da başlayan miladi süreç 16 Nisan’da son bulacak Allah’ın izni ile. 16 Nisan’da Ülkemizin darbeler dönemi tamamen tarihe karışacak. 16 Nisan’da geleceğine güvenle yürüyen bir Türkiye’nin, hedeflerine daha güçlü ilerleyen bir Türkiye’nin, daha hızlı karar alabilen, daha güçlü yönetilen yeni Türkiye’nin temeli atılacak. Bu yüzden ‘EVET’ bu kadar önemli. Bu tarihi karara yüreğinde vatan sevgisi bulunan her birey destek olmalı.

Artık yürümeyen, tıkanan, değiştirilmesi zaruri hale gelen sistem daha önceki iktidarlar, liderler döneminde de düşünülmüş Turgut Özal gibi Necmettin Erbakan gibi. Bunu düşünmüşler, istemişler, savunmuşlar ama görülen o ki bu değişikliğe izin verilmemiş. Şuan yapılmak istenen merhum Alpaslan Türkeş’in, Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayali. Hayaller gerçekleştiriliyor. Bu yüzden devletimize Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmalıyız. Bu tarihi fırsatı iyi düşünüp iyi değerlendirmeliyiz.

Biz artık hedefleri olan bir Türkiyeyiz, bölgede hatta dünyada sözü dinlenen bir Türkiyeyiz ve daha da güçlenmek için bu değişikliğe ihtiyacımız var. Yeni sistemle Ülkenin daha önceki dönemlerde yaşamış olduğu koalisyon dehlizleri son bulacak. Çift başlılık sorunu sona erecek. Bunun olmasını istemiyorlar. İzliyorsunuz, görüyorsunuz hayır cephesinde kimler var. Kimler bu Ülkenin geleceğini düşünüyor, iyiliğini istiyor, güçlenmesini istiyor. Ülkemizde menfaati olanlar hep hayır diyor. Karşılarında Güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Bunca mücadele, bunca düşmanlık bu yüzden.

Az bir süremiz kaldı. Ilgın’ımız için Ülkemiz için kapı kapı dolaşmalı yeni sistemi herkese anlatmalıyız. Bu bir partimeselesi değil bu bir devletin bekası meselesi. Bunu anlatmalıyız.
Bu referandum gerçekten bir milat olacak… 16 Nisan’da ben ve bütün Ilgınlı hemşehrilerim bu tarihi değişime canı gönülden ‘EVET’ diyerek bu hayasızca akına dur diyeceğiz. Daha güçlü bir Türkiye için güçlü bir ‘EVET’ diyoruz. İnşaallah 16 Nisan’da Ülkemiz ayağındaki prangalardan kurtulacak” ifadelerini kullandı. IHH

Bu haber 1099 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:43 pm A A
BENZER HABERLER