24° Kapalı

Hacı Ahmet Özdemir gündemi değerlendirdi

Ilgın Gündemi - Eylül 8, 2015 10:52 am A A
AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, İl Başkanlığı’nda Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

İl Başkanlığı Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nın her hafta Pazartesi günü organize ettiği basın toplantısında bu hafta AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, Konya ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Cengiz Kürkçü ile İbrahim Arıcı da Hacı Ahmet Özdemir’e basın toplantısında eşlik etti.

İşte Özdemir’in basın toplantısında değerlendirdiği konular ve ayrıntıları;

Dağlıca Saldırısı…

Konuşmamın başında dün akşam terör örgütü PKK’nın yaptığı hain saldırıyı kınayarak başlamak istiyorum. Saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet; şehitlerimizin ailelerine yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bizim toprağımız bölünmeye değil birleşmeye, küçülmeye değil büyümeye, ülkemiz dünyaya söz sahibi adaydır. Onun için ülke olarak bölünmenin karşısındayız. Buna da asla izin vermeyiz.

7 Haziran Seçimleri ve Sonrası…

7 Haziran’dan ders çıkarmayan, kırmızı çizgi veya 25 veya 14 şart öne süren sorumsuz siyasileri milletimiz kayıt altına almıştır ve 1 Kasım’da gerekeni yapacaktır.

Konya Evladına Sahip Çıktı…

7 Haziran Seçimleri’nin ardından bazı basın yayın organlarında veya bazı mecralarda “Konya evladına sahip çıkmadı” gibi söylemlerde bulunuldu. Ben buna katılmıyorum. Konya evladına sahip çıktı. Bu söylemin sebebi, Konya ile alakalı beklentilerin yüksek oluşu ile alakalıdır. Konya 11 milletvekilini korumayı başarmıştır. Ancak bugün ortaya çıkan siyasi tabloda Konyalı hemşehrilerimiz inanıyorum ki değerlendirmesini yeniden yapacak ve çok daha fazla desteği verecektir.

Başbakan Davutoğlu’nun Adaylığı…

Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Konya’ya olan bağlılığı, aidiyeti ve sevgisi çok büyük. Bunda herkes hemfikirdir. Konya’nın meseleleri ve projelerini bizzat kendisi takip ediyor. 7 Haziran’da Konya’dan aday olmuştu. Şu an teknik çalışmalar yürütülüyor. Bu bağlamda 18 Eylül’ü beklemek gerekiyor. Ama bu konuda bir bilgim yok. Sayın Başbakanımız her halükarda şehrimiz ve ülkemizin yararına olan her şeyde olacağını biliyoruz…

Seçim Güvenliği…

Türkiye büyük bir ülkedir ve devlet olarak seçimlerin güvenli bir ortamda yapılabilmesi adına gerekeni yapacaktır. Devlet kurumlarıyla ayaktadır. Küçük bir terör örgütünün saldırılarıyla kaos üretme çabalarıyla seçim zora girmez…

12 Eylül’deki AK Parti Kongresi…

Parti olarak 12 Eylül Cumartesi günü Ankara Arena Spor Salonu’nda 5. Olağan Büyük Kongremizi gerçekleştireceğiz. Partimiz bu manada ciddi hazırlıklar yapıyor. İl Teşkilatımızın da bu yöndeki çalışmaları sürüyor. Konyamıza yakışır, Başbakanımızın Genel Başkanımızın en iyi şekilde temsili açısından bizler de kongredeki yerimizi alacağız. Buradan tüm Konyalı hemşehrilerimizi de bu vesileyle kongremize davet ediyoruz.

Konya Yatırımları…

Konya çok büyük projelerle bezenecek bir şehir. Konya’nın bin yıla yayılabilecek bir sulama problemi vardı. Güney Havzası Sulama Projesi Mavi Tünel ile bu probleme bir çözüm getirilmeye çalışılıyor. Bunun ikinci etabı ise Kuzey Havzası Sulama Projesi. Başbakanımız daha Dışişleri Bakanı iken bu projeye büyük önem vermiş ve çalışmalar yapmışlardır. Bu anlamda Konya tarımın merkezine oturacak adımlar atmaktadır. Yine Konya hızlı tren avantajı ile yerel yönetimlerimizin yatırımları ile Konya ileride uluslar arası kongre merkezi haline gelecektir. Belediyecilikte destanlar yazan Konya, parkları, metro hatları, sanayisi ile geleceğin en gözde kentleri arasına girecektir.

Raybüs Seferleri…

Akşehir ve Konya arasında başlayan Raybüs Seferleri ile alakalı da birkaç şey söylemek istiyorum. Hızlı Tren ile bağlantılı bir şekilde başlayan seferler sayesinde vatandaşlarımız sabah Konya’ya gelerek veya buradan Ankara’ya gidiyor, akşam da Konya’ya gelip yeniden Raybüs ile evlerine dönüyorlar. Raybüs bazı yerlerde istasyonlarda durmuyor. Bu konuda da yaptığımız girişimler sonucunda söz konusu istasyonlarda da artık Raybüsler orda da hizmet veriyor. Bu konuda emeği olan bürokratlarımıza teşekkür ediyorum…

TMO’daki problemler…

Toprak Mahsülleri Ofisleri’ndeki alım problemleri ile de ilgilenerek alım yapmayan alımın sıkıntılı olduğu ofisler konusunda da milletvekillerimizle çalışarak buradaki sıkıntıları da çözüme kavuşturduk.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ve manipülasyon…

Birileri yine aylar önce yapılmış bir konuşmayı manipüle ederek bu konuyu yeniden kirli siyasetlerine alet etmek istedi. Ama milletimiz bunları görüyor. Kimin ne olduğunu çok iyi biliyor.

Milli Maçların Yeni Merkezi; Konya…

Malumunuz Türkiye – Letonya ve Türkiye – Hollanda Maçları Konyamızda oynandı. Özellikle Hollanda maçında önemli bir sonuç elde edildi. İnanıyoruz ki Konya, gelecekte milli maçların da merkezi olacak. Milli takımızın elde ettiği bu yeni jenerasyon, Konya’mızda da inanıyoruz ki bu yeni jenerasyon, 1 Kasım’da da devreye girecek ve AK Partimiz, önemli bir başarıya imza atacak.

Kaynak ; yenihaberden.com

Bu haber 1252 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:52 am A A
BENZER HABERLER