28° Kapalı

Göstere’deki Anne ve Küçük Kızının Bıçaklanarak Öldürülmesinde karar

Ilgın Gündemi - Ekim 23, 2015 7:42 pm A A

Konya’nın Ilgın ilçesinde anne ve 10 yaşındaki kızını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa ağırlaştırılmış müebbet ile müebbet hapis cezası verildi.

Konya’nın Ilgın ilçesinde anne ve 10 yaşındaki kızını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa ağırlaştırılmış müebbet ile müebbet hapis cezası verildi. Sanığın eşi de müebbet hapse çarptırıldı.

Akşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Aydoğan ve eşi Gülengül Ünal ile taraf avukatları katıldı.

Söz verilen sanıklardan Gülengül Ünal, 19.00-20.00 saatlerinde uyuyan eşinin, olay günü saat 23.00 olmasına rağmen yatmadığını söyledi.
Televizyon izlerken uyuduğunu, 02.00 civarında su içmeye kalktığında eşini yatakta göremediğini anlatan Ünal, “Sabah uyandığımda, ‘gece nerede olduğunu’ sordum. Bana ‘Gece gezmek yasak mı, gezemez miyim’ diye karşılık verdi” dedi.

Olay sabahı eşinin hiçbir şey olmamış gibi davrandığını bildiren Ünal, “Gündüz eve gelen annem, ‘Fatma ve Betül’ü öldürdüklerini’ söyledi. Bunu duyunca şoka girdim. Annem olay yerine gitmiş. Aradan 5 dakika geçmeden Aydoğan ile olay yerine gittik. Olay yerine giderken ‘Yapanın eli ayağı kırılsın’ dedim. Bunun üzerine Aydoğan bana Allah korusun” ifadelerini kullandı.

Sanık Aydoğan Ünal ise kredi kartı borcu nedeniyle Kayseri’ye çalışmaya gittiğini, bu sürede eşinin her gün kendisini arayıp para istediğini belirtti.

Eşinin ısrarlarına dayanamayarak Ilgın’a döndüğünü ancak bir süre sonra paralarının tükendiğini ifade eden Ünal, şunları kaydetti:
“Eşim, ‘Fatma Geçitli’de para olduğunu, onu öldürüp parasını alabileceğimizi’ söyledi. Kabul etmedim. Bir gece Gülengül 02.30 sıralarında kalkmış, Fatma’yı öldürmüş. Uyandığı için kızını da öldürmek zorunda kaldığını söyledi. Benim öldürme olayıyla ilgim yoktur. Sadece Gülengül’ün işlediği cinayeti örtbas ettim. Cinayet işlemedim. Eşimin üzeri kanlar içindeydi. Elbiselerinin bir kısmını sobada yaktık, bir kısmını da eşim yıkadı. Gülengül, maktulün evinde 90 bin civarında para ve çeyrek altın bulmuş. Bıçakları Ilgın’daki kanala attık. Biraz alışveriş yaptık, daha sonra köye döndük. Zaten o akşam cesetler bulundu. Biz de eşimle olay yerine gittik.”

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Aydoğan Ünal’a iki kişiyi tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet, konut dokunulmazlığını ihlalden 2 yıl, hırsızlık suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Gülengül Ünal da tasarlayarak öldürme suçundan müebbet, konut dokunulmazlığını ihlalden 2 yıl, hırsızlıktan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

– Olayın geçmişi

Ilgın ilçesine bağlı Göstere Mahallesi’ndeki evlerinde, geçen yıl 13 Aralık’ta, Fatma ile 10 yaşındaki kızı Betül Geçitli bıçakla öldürülmüş halde bulunmuş, olayla ilgili Aydoğan (32) ve eşi Gülengül Ünal (36) tutuklanmıştı.
“Fatma Geçitli kendisi ve eşi hakkında dedikodu yaptığı için olayı gerçekleştirdiğini” söyleyen Aydoğan Ünal’ın, dikkat çekmemek için kadının evine eşinin elbiseleriyle girdiği öğrenilmişti.

Cesetler bulununca taziye için eve giden, anne ve kızın cenaze törenine de katılan zanlının, internet arama motoruna isimleri yazarak, olayın aydınlatılıp aydınlatılmadığını öğrenmeye çalıştığı belirtilmişti.

Kaynaklar: AA, Konhaber, Haber7 ve haber bültenleri

Bu haber 1484 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 7:42 pm A A
BENZER HABERLER