21° Parçalı bulutlu

Gençler yarınımıza ışık tutacak

Ilgın Gündemi - Aralık 1, 2014 5:24 pm A A

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Meram Şubesi, Ilgın’da eğitim programı düzenledi.

***

Bir otelde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan AGD Konya İl Başkanı Mehmet Parlak, ahlaklı ve maneviyatlı kadroların teşekkülünde rol alacak gençlerin ancak böyle eğitim çalışmalarından çıkacağına inandığını dile getirdi.

***

Parlak, “Bizler gençliğimizin kıymetini biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olacak nesiller için ne kadar çalışsak ve çaba harcasak azdır. Çünkü bir milletin asıl gücü, askeri imkanları değil, milli ve manevi değerlerine bağlı inançlı evlatlarıdır. Bu idrak ve şuur içerisinde yetiştirilen genç delikanlılar yarınlarımıza ışık tutacak, ülkemizi milletimizi idare edeceklerdir. Müslüman gençlik, anne ve babasına saygılıdır, dinine bağlıdır, vatanına sevdalıdır, arkadaşlarının arasında örnek ve yardımsever özellikleri ön plana çıkmış olmalıdır. Çevresine, öğretmenlerine, topluma duyarlı ve saygılı olmak zorundadır” dedi.

***

Seminerde konuşan eski Ilgın Belediye Başkanı Avukat Ramazan Yetkin Özalp de, “Gündeme ilişkin Papa’nın Türkiye’ye gelişini eleştirdi. Özalp, “Aksaray’ın açılışını yapan ve Saray’ın kutsallaştırılan ilk misafiri Papa olmuştur. Ne acı halde olduğumuzun en somut bir göstergesidir” dedi. Özalp, eleştilerinin devamında şu sözlere yer verdi: “Mescid-i Aksa’ya İsrail askerleri botla girerken Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletler’e, NATO’ya çatıyor. Peki bunun karşısında ne yapıyorsun Cumhurbaşkanım? Bizim 40 yıl önce ifade ettiğimiz İslam birleşmiş milletlerini kurabildin mi? İslam savunma sistemini kurabildin mi? Şimdi toplantılarda Mescid-i Aksa işgal altında bir şey yapabiliyormuyuz diye sızlanıyorsunuz. Türkiye baş olmadıktan sonra ve az önce ifade ettiğim unsurlar kurulmadan olmaz. Şimdi biz gavurlarla dost gözüküyoruz. Atalarımızın bir sözü var :Gavurdan dost olmaz. Yanlıştan dönülmeli.”

***

Seminere Meram’dan katılan AGD üyeleri Ilgın kaplıcalarına hayran kaldıklarını ifade ederek en kısa sürede tekrar gelmek istediklerini söylediler.

***

Seminerde AGD Ilgın Temsilcisi Mazhar Turgut ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. 28-30 Kasım tarihleri arasında 2 gün devam eden seminer Ilgın gezisiyle son buldu.

Bu haber 960 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 5:24 pm A A
BENZER HABERLER