14° Kapalı

Gedikören, ‘Çayır Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi’ protokolü imzalandı

Ilgın Gündemi - Mart 18, 2020 2:21 pm A A

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen imza töreninden sonra yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

“Konya ili Ilgın İlçesi Gedikören Mahallesi’nde Çayır Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi çerçevesinde uygulanan ıslah çalışması kapsamında Konya İl Tarım ve Orman İl Müdürü Ali ERGİN ve Konya Orman Bölge Müdürü Cafer BAL arasında protokol imzalanmıştır.

Yapılan protokolde; İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan ve Bakanlığımız tarafından uygun görülen Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi kapsamında, Konya Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte Ilgın İlçesi, Gedikören mahallesi sınırları içinde kalan mera sahasında (114 Ada 1 Nolu Parsel) mera ıslahı ve toprak muhafazası çalışması yapılacaktır.

Çalışma alanı 50 hektar olup, eğimi % 0-20 olan 20 hektarlık alanda 10 metre arayla tesviye eğrilerine paralel, buror teras yapılacaktır.Yapılan teraslar üzerine Bozkır otu(Kociha) ve Amerikan Tuz Çalısı (Atripleks) dikimi yapılacaktır.Amerikan Tuz Çalısı her dört sırada bir, diğer sıralarada Bozkır otu dikimi yapılacaktır. Eğimi % 20 ve üzerinde olan 30 hektarlık alanda 5 metre arayla yapılacak buror teraslara toprak muhafazası amaçlı Alıç, Badem, Ahlat, İğde ve Zerdali fidanı dikimi yapılarak 30 hektarlık dikilen fidanların etrafı dikenli tel ile çevrilecektir. Dikilen fidanların, bakım ve korunması köy halkı tarafından yapılacaktır.

Fidanlar otlatmadan zarar görmeyecek boya ulaştığında dikenli tel kaldırılarak mera otlatmaya açılacaktır. Korumanın etkili olabilmesi için Gedikören Mahalle Muhtarlığının desteği sağlanacaktır. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan terasların arasına İl Müdürlüğümüz tarafından uygun görülecek mera tohumu karışımı ekimi yapılacaktır.

Çalışmalara 2020 yılında başlanacak program ve bütçe imkanları dahilinde 3 yıl içerisinde bitirilecektir” ifadelerine yer verildi.

Bu haber 2151 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:21 pm A A
BENZER HABERLER