15° Kapalı

Fotoğrafçılarda Biyometrik Yoğunluk

Ilgın Gündemi - Ocak 6, 2017 12:44 pm A A

Ilgın’da fotoğrafçılarda çipli kimlik kartları için biyometrik fotoğraf yoğunluğu yaşanıyor.

Fotoğrafçılar bu durumdan hayli memnun

Konya’da çipli kimlik kartlarına başvuruların başlamasıyla fotoğrafçılarda da büyük yoğunluk yaşanıyor. Çipli kimlik kartları için biyometrik fotoğraf isteniyor. Ilgın çarşı merkezinde fotoğrafçılık yapan Foto Uğur, Mustafa Elmalı, çipli kimlik kartları başvurularının başlamasıyla birlikte yoğun bir mesai harcadıklarını söyledi.  Biyometik fotoğrafın uluslar arası güvenlik standartlarına sahip ölçülerde çekildiğini ifade eden  Elmalı, yüz hatları, başın pozisyonu ve yüz ifadesi, fon rengi gibi  bir çok özelliği taşıması gerektiğini söyledi.

Biyometrik fotoğrafın vesikalık fotoğrafla fiyatının aynı olduğunu ifade eden  Elmalı, sadece adet olarak farklılık gösterdiğini söyledi.

BİYOMETRİK FOTOĞRAFIN ÖZELLİKLERİ

Foto Uğur isimli fotoğrafçı işletmecisi Mustafa Elmalı biyometrik fotoğrafla ilgili şunları söyledi:

“Yüz, fotoğraf üzerinde ortalanmış olarak saç modeliyle birlikte tamamen görünür olmalıdır. Fotoğrafta leke ve bükülmeler olmamalıdır. Renkler nötr olmalı ve yüzün doğal renklerini yansıtmalıdır. Kontrast iyi ayarlanmalı, ayrıntılar yeterince keskin ve net olmalıdır. Gözler açık konumda olmalı ve net olarak görünmelidir. Saçlar gözleri kapatmamalı ve fotoğraf çekilirken doğrudan kameraya bakılmalıdır. Başın konumu dik olmalı, baş herhangi bir yöne dönük olmamalıdır. Fotoğraf gülme vb. mimikler olmadan, ağız kapalı olarak çekilmelidir. Fon beyaz ve desensiz olmalıdır. Fonda gölgeler oluşmamalıdır. Işık yüze eşit ölçüde yansıtılmalı, yansıma veya gölgeler bulunmamalıdır. Fotoğrafta “kırmızı-göz” bulunmamalıdır. Gözler net bir şekilde görünmeli, gözlük camı üzerinde yansımalar bulunmamalı, renkli cam veya güneş gözlüğü kullanılmamalıdır. Gözlük camının kenarı veya çerçevesi gözleri kapatmamalı ya da gözleri kapatacak ölçüde kalın olmamalıdır. Küçük çocukların fotoğraflarında başka kişi veya nesneler bulunmamalıdır. Kişinin zorunlu olarak kullandığı gözlük ve benzeri aksesuarlar dışında fotoğrafta şapka, başlık, pipo, vb. nesneler bulunmamalıdır. Başörtülü fotoğraflarda yüz çene ucundan alına kadar görünür olmalı, yüzün üzerinde gölgeler oluşmamalıdır” dedi. IHH

Bu haber 1411 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:44 pm A A
BENZER HABERLER