14° Hafif yağmur

Fabrika Bacası Değil, Yangın Hiç Değil, Baca Dumanı

Ilgın Gündemi - Kasım 17, 2014 11:25 am A A

Okul bacasından çıkan duman rahatsızlığı

***

Ilgın’da sonbaharın ortasında ayarsızca yakılan kalorifer ortalığı dumana boğuyor. Bacadan çıkan duman hem kirlilik yaratıyor hem de çevreye rahatsızlık veriyor, Ayrıca bu okulda da yavrularımız eğitim görüyor.

 ***

Milli Eğitim Müdürlüğü   Ilgın Şehit B. Harun Çoban Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi  Okulu’nun  bacasından çıkan duman ve is çevresinde  oturan vatandaşın tepkisine neden oluyor.

***

Ilgın merkezde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü Ilgın Şehit B. Harun Çoban Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okulu’nun  bacasından çıkan aşırı duman ve is çevrede bulunan komşularının  her gün rahatsız olmasına neden oldu.

***

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Okulun bacasından çıkan aşırı derece duman ve is etrafa yayılarak rüzgarın etkisiyle bulunduğumuz yere evlerimize, işyerlerimize ve çevreden geçen vatandaşı dahi rahatsız ediyor. Bu is ve aşırı dumanın kalitesiz kömürden mi yoksa başka bir neden den mi kaynaklanıyor bir türlü anlam veremedik. Bazen o derece oluyor ki konutlarımızın  kapısını, penceresini havalandırmak için hiç açamıyoruz ve kapatmak zorunda kalıyoruz. Bizde en son olarak mağduriyetimizi ve şikâyetimizi basın ve sizler aracılığıyla duyurulmasını istedik. Temenni ediyoruz ki bütün bu civar ev ve işyerlerini rahatsız eden ve çevre kirliliğine sebep olduğu için vatandaşların şikâyetleri ve bizlerin mağdur olduğumuz bu konuyla ilgili kalıcı bir çözüm bulunurda herkes rahat bir nefes alır ortalık oksijensiz kalmaz ümidindeyiz. Vatandaşın, eğitim gören öğrencilerin sağlığını olumsuz etkilemesi dolayısıyla bizi de rahatsız ediyor. Buna bir çözümün bulunması gerekiyor inancındayız” dediler.

***

Kaplıca Diyarı ilçemizde turizm bölgesinde bulunan, kaplıca sahamızda yer alan okulun kalorifer bacasına bir an önce çözüm bulunmalı ve çevredeki vatandaşların sağlığının yanı sıra kaplıcaya dışarıdan gelen turist kaybına neden olmasını da önleyelim kanaatindeyiz.

***

Yetkililerden sorunu çözerek, vatandaşın beklentisine cevap vermelerini bekliyoruz.IHH

IMG_7764IMG_7762

Bu haber 1631 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:25 am A A
BENZER HABERLER