16° Açık

Eski belediye binasının arsasına bakın ne yapılıyor

Ilgın Gündemi - Haziran 29, 2018 2:16 pm A A

Ilgın ‘Kültür Merkezi’nin ihalesi yapıldı

Ilgın Belediyesinin eski binasının yerine yapılacak olan ‘Kültür Merkezi’nin ihalesi yapıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, belediyenin yeni binasına taşınmasının ardından boşalan arsaya ‘Kültür Merkezi Projesi’nin hazırlanarak ihalesinin tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada,  “eski belediye binamızın olduğu alana yapılacak olan ‘Kültür Merkezi’ 6 milyon 142 bin liraya ihalesi yapılmıştır. Sosyal, kültürel ve eğitim aktivitelerin de gerçekleştirilebileceği kültür merkezi, Ilgın Belediyesi’nin eski binasının bulunduğu arsaya 4110 metrekarelik alanda inşa edilecek. Eğitim alanının yer alacağı proje, vatandaşlar için yeni bir buluşma mekanı olacak. İnşallah ilçemizi birlikte güzelleştireceğiz ve Ilgın’a birlikte değer kazandıracağız. Ilgın’a yapılan her bir yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Biz birlikte geleceğimizi şekillendiriyoruz. Merkez bünyesinde 4 işyeri, çok amaçlı salon, kafe, toplantı salonu ve 413 koltuk kapasiteli kültür salonu yer almakta. ” denildi.

Ilgın’da Kültür Merkezinin hizmete girmesi ile birlikte ilçedeki önemli bir eksiklik giderilmiş olacak.

Öte yandan Fahrettin Altay Mahallesine yapılması planlanan ‘Gençlik Merkezi’nin temel atma çalışmalarının başladığı öğrenildi.

Bu haber 3284 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:16 pm A A
BENZER HABERLER