19° Açık

Ertuğrul Parlak delege listesinden düşürüldü ‘aday olabilecek mi?

Ilgın Gündemi - Aralık 29, 2017 7:50 pm A A

Ilgın Esnaf ve Sanakarlar Odası BaşkanıErtuğrul Parlak 8 Ocak ta yapılacak olanseçimlerde delege listesinden düşürüldü.

Ilgın Esnaf ve Sanakarlar Odası Başkanı Ertuğrul Parlak, ve diğer aday Hüdaver Abaka’nın delegeliği İlçe Seçim Kurulunca gelen itiraz üzerine düşürüldü.

 Ilgın Esnaf ve Sanakarlar Odası Başkanı Ertuğrul Parlak’ın delegeliği İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nca gelen itiraz üzerine düşürüldü.

Geçtiğimiz günlerde başkanlığa adaylığını açıklayan İsmail Bardakçı  tarafından İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına  2010 yılından bugüne kadar Başkan Parlak’ın Ticaret Odası’na üye olduğu, Ticaret Odasına üye olan üyelerin Esnaf ve Sanakarlar Odası’na üye olamayacağı yönünde itiraz etti.

İtirazı değerlendiren Ilgın İle Seçim Kurulu Başkanlığı, 5362 sayılı Esnaf ve Sanakarlar Meslek Kuruluşları üye şartları başlıklı kanunun 7’inci maddesi (b) bendi gereğince Başkan Parlak’ın delege listesinden çıkartılmasına karar verdi.

Kararı tebliğ alan Başkan Ertuğrul Parlak, kendisi konumunda yüzlerce esnafın olduğunun anımsatarak şunları kaydetti;

“2014 yılında sevenlerimizin desteği, cenabı Allah’ın takdiri ile göreve seçildik. Görevde bulunduğumuz sürece söz verdiğimiz tüm projeleri hayata geçirdik. Tek derdimiz esnafa hizmet nimettir anlayışı ile hizmet etmekti. Fakat yine 14 Ocak 2018 için aldığımız seçim kararı çerçevesinde diğer adayları odamıza davet ederek kendilerini bilgilendirdik. Bizim iyi niyetimize rağmen, bizim önümüzün kesilmeye çalışılması esnafın milli idaresine vurulan bir darbedir. Rakip arkadaşımız tarafından İlçe Seçim Kuruluna yapılan müracaat neticesinde bir diğer aday arkadaşımız Hüdaver Abaka ile birlikte ikimizin seçme ve seçilme hakkımız elimizden alındığını öğrenmiş bulunmaktayız. Biz bu noktada hiçbir sıkıntı duymuyoruz. Cenabı Allah diyor ki, ‘Hayır bildiğinizde şer, şer bildiğinizde hayır vardır’ biz bize yapılan bu şerrin önümüzdeki süreçte hayırlara yol açacağına inanıyorum. Üzüldüğüm asıl bu bize yapılan bir eylem değil, Ilgın esnafına yapılan bir darbedir. Odamızın geleceğine yapılan bir eylemdir. Bu eylemle bir kaos ortamı yaratılıp, bizim konumuzdaki yüzlerce üyenin, üyeliklerinin düşmesine sebep olacak. Dolayısı ile Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinden çekmiş oldukları kredilerin hemen iadesi söz konusu olacak. Bu da esnafına ve Ilgın ekonomimize ciddi bir sıkıntı olacaktır. İnşallah sonuç hayır olur. Ben son olarak destek vererek bizi göreve getiren esnaflarımıza şükranlarımı sunarken yönetim kuruluna da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Parlak, 14 Ocak 2014 yılında gerçekleştirilen genel kurulda Ilgın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına seçilmişti.

Bu haber 2646 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 7:50 pm A A
BENZER HABERLER