14° Kapalı

Ertaş, şehit cenazesinde üşüyen askerlere montlarını giydiren gençlerle biraraya geldi

Ilgın Gündemi - Ocak 26, 2020 9:45 am A A

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş ve Konya Milletvekili Halil Etyemez, Şehit cenazesinde üşüyen askerlere montlarını giydiren koca yürekli insanlarla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Konya’nın Ilgın ilçesinde toprağa verilen Şehit Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Altınayak’ın cenaze töreninde gençlerin, soğukta bekleyen tören mangasındaki askerlere kendi montlarını vermesi duygu dolu anlar yaşatmıştı.

Başkan Ertaş, yaptığı açıklamada “17 Ocak Cuma günü, Irak’ın kuzeyinde üs bölgeye teröristlerin sızmaya çalışmasını önlemek için attığı el bombasının yakınına düşmesi sonucu ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Altınayak, kardeşimiz kaldırıldığı hastanede şehit oldu. İlçemiz Dığrak Mahallesinde Şehit Altınayak için tören düzenlendi. Şehit Altınayak’ın cenazesi binlerce kişinin katılımıyla kılınan namazın ardından, mahalle mezarlığına defnedildi. Cenaze töreni sırasında, tören mangasında görevli 8 askerin üşüdüğünü fark eden koca yürekli insanlar montlarını çıkartıp, askerlerin omzuna örtmesi cenazeye katılanları ve bizleri oldukça duygulandırdı. Bu anlamlı ve güzel hareket şu zemheride içimizi ısıttı. Çok yaşayın varolun ülkemin güzel gençleri. Tebrik ediyor, yüreklerinizden öpüyorum.” dedi.

Bu haber 2108 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:45 am A A
BENZER HABERLER