22° Parçalı bulutlu

Erbakan’ın yol arkadaşı Mehmet Uysal vefat etti

Ilgın Gündemi - Nisan 14, 2023 9:09 am A A

Milli Görüş’ün merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yol arkadaşlarından Çobankaya’lı (Kocadedenin) Mehmet Uysal vefat etti.

Milli Selamet Partisi ile siyaset hayatına başlayan Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 1969 yılında Konya’da başlattığı siyasi hareketin bayrağını ilk göğüsleyen ve Saadet Partisi Ilgın ilçesi Çobankaya Mahalle Başkanlığını yürütmekte olan Mehmet Uysal Hakk’ın rahmetine kavuştu.

Milli Görüşü tanıtmak için traktörü ile köy köy gezerek Erbakan hoca başta olmak üzere milli görüş video kasetlerini kahvehane ve evlerde izletmesiyle tanınan Mehmet amcanın vefatı sevenlerini üzdü.

Erbakan hoca’nın yol arkadaşı Mehmet amcanın cenazesi Cuma namazına müteakip Çobankaya Mahalle mezarlığına defin edilecektir.

Saadet Partisi Ilgın İlçe Başkanı Mazhar Turgut acı haberi paylaşımında Mehmet amcadan şu sözlerle bahsetti;

“Çobankaya temsilcimiz, davamızın çınarlarından, Sadıklardan ve Vefalılardan Erbakan hocamızın yol arkadaşı Mehmet Uysal amcamız vefat etmiştir. Cenazesi Cuma namazına müteakip Çobankaya köy mezarlığına defnedilecektir. Allah rahmet eylesin, Mekanı Cennet olsun.”

Ilgın Hak Haber olarak merhum Uysal’a Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileriz.

Bu haber 1132 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:09 am A A
BENZER HABERLER