12° Orta şiddetli yağmur

Dr. Osman DUR: “Bürokratik ve Akademik Tecrübelerimi Konya’mıza Hizmet için kullanacağım.”

Ilgın Gündemi - Şubat 21, 2015 7:38 pm A A

Dr. Osman DUR: “Bürokratik ve Akademik Tecrübelerimi Konya’mıza Hizmet için kullanacağım.”

 

Ak Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Eski Türk-Sat ve Kombassan Genel Müdürü Dr. Osman Dur: “Üniversite’de bulunduğum akademik tecrübemi, devlet ve özel sektördeki yöneticilik ve bürokratik birikimimi

Konya’mıza ve Yeni Türkiye’mize hizmet için kullanacağım. Kurulduğu günden bugüne Ak Parti’nin en büyük destekçisi olan Konyalılar, hizmetlerin en iyisine layıktırlar.” Dedi.

 

Genç bürokrat, mühendis ve akademisyenlerden oluşan bir ekip ile AR-GE çalışmaları yürüttüklerini vurgulayan Ak Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Dr. Osman Dur:” Konya Büyükşehir Merkez ve çevre ilçelerin tümündeki ihtiyaç ve yatırımları tesbit ederek, bunlarla ilgili plan ve proje girişimlerimizi titizlikle hazırlıyoruz.”şeklinde konuştu.

 

 

Ak Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Dr. Osman Dur Kimdir?

 

Ali oğlu 1964 Konya doğumlu Osman DUR, 1984 yılında orta öğrenimini, 1988 yılında ise üniversite öğrenimini birinci derece ile tamamlayarak Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nde araştırma görevlisi oldu ve master çalışmalarına başladı. Daha sonra kazanmış olduğu araştırma bursu ile Budapeşte Teknik Üniversitesi’nde master tez çalışmalarını tamamladı. 1994 yılında Marmara Üniversitesi’ne araştırma görevlisi olarak geçti ve Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı’nda doktora çalışmalarına başladı. ABD Florida State University’den almış olduğu araştırma bursu ile doktora çalışmalarını Florida State University National High Magnetic Field Laboratory’de tamamladı. 1998 yılında akademik çalışmalarını part time yürüterek özel sektör ve bürokraside görevlerini sürdürdü. Üniversite, özel sektör ve bürokrasi hayatında çalışmış olduğu kurumların özeti aşağıda verilmiştir.

 

Akademik Çalışmaları 1988-1998​

Ankara Üniversitesi – Budapeşte Teknik Üniversitesi

Marmara Üniversitesi – Florida State Üniversitesi

Devlette Bürokrat olarak Görevleri 2002-2008

Türksat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Genel Müdür

Aycell GSM Operatörü Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Eurasiasat Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür(Monaco)

Avrupa Uydu Operatörleri Yönetim Kurulu Üyesi (Brüksel)

İntelsat Yönetim Kurulu Üyesi (ABD)

İnmarsat Yönetim Kurulu Üyesi (Londra)

Eutelsat Yönetim Kurulu Üyesi (Paris)

 

Özel Sektördeki Görevleri 1998-2002 ve 2008-Devam

Genel Müdür – Kom Gıda A.Ş. Konya

Fides Ltd Şti. İstanbul,  Otomasyon ve Güvenlik Sistemleri

Çalik Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Enerji, Bilgi-İletişim ve Telekomünikasyonla ilgili şirketlerden sorumlu.

Ensar Eğitim Kurumları Kurucululuğu,

 

Öğrencilik ve iş hayatı boyunca bazı sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarda bulundu. Halen, Girişimci İşadamları Vakfı Başkan Yardımcılığı, Girişimcilik Akademisi Başkanlığı ve Ensar Vakfı’nda görevleri devam etmektedir.Sanayinin, verimliliğinin artırılması, katma değeri yüksek ürünlere kayması, farklı ülkelerin, eğitim, bilim- teknoloji, Ar-Ge ve bilgiyi ürüne çevirme ya da akademisyenlerin projeleriyle ülkenin sorunlarını buluşturacak yeni modeller üzerinde inceleme ve araştırma yapmak  özel ilgi alanıdır. İngilizce,  orta derecede Fransızca ve Arapça bilen Dr. Osman DUR, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 10999014_1577575465818095_7998709000924018046_n

Bu haber 3570 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 7:38 pm A A
BENZER HABERLER