24° Kapalı

Din Görevlileri Yücel’i Ziyaret Etti

Ilgın Gündemi - Ekim 16, 2014 8:40 am A A

Ilgın İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl Cami Ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri Kapsamında Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici’yi  Makamında Ziyaret Etti.

Yapılan ziyaretle ilgili İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl; 1986 dan bu yana diyanet işleri başkanlığı ekim ayı cami ve din görevlileri  haftası olarak kutlanmaktadır. Bizde Ilgın ekibi olarak da din görevlilerimizle birlikte ilçe Kaymakamımızı ziyaret ettik. Ben bu haftanın gerek ilçemize memleketimize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını tüm kalbimle niyaz ederim. Ayrıca Sayın Kaymakamımız gerek müftülükte gerekse camilerimize yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederim. Dedi.

Kaymak Yücel; Tüm İslam Aleminin cami ve din görevlileri haftasını kutluyorum dedi.

 İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici’ye cami ve din görevlileri haftası nedeniyle bir buket çiçek  hediye ettiler.

 

Ilgın Müftüsü Abdurrahim Kocagöl’ün basın açıklama metni;

1986 yılından beri her sene Ekim ayının ilk haftası “Camiler Haftası” olarak kutlanırken 2003 yılından itibaren Camiler ve Din Görevliler Haftası olarak kutlanmaya başladı.

Bu haftanın ülkemiz, milletimiz ve tüm din personellerine hayırlı, başarılı hizmetlere vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Mabetlerimiz olan camilerimiz, aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kılıp ibadet ettiğimiz, bir beraber olduğumuz var olan İslam Kardeşliğimizin pekiştiği, müsamaha, sevecen ve hoşgörü anlayışının zirve yaptığı, mekanlardır.

Camilerimiz var olan vatan sevgisinin imandan geldiği ruhunun telkin edilip anlatıldığı, mukaddes değerlerimizi n uğruna ölündüğünde şehit olunacağının tekrar tekrar anlatıldığı, çalışmanın ibadet olduğu, güzel ahlakın vurgulandığı dini ve milli eğitim alanlarıdır.             Camilerimiz din kardeşlerimize karşı acımayı merhamet etmeyi, acılarını paylaşmayı, kimsesiz, yaşlı, engelli dul ve yetimlerin görüp gözetildiği, önemli konuların konuşulduğu mukaddes mübarek ve kutsal yerlerdir.

Bu mabetlerde görev yapan din gönüllüsü hocalarımız Müslümanları uyarıcı, irşad ve ikaz görevini yerine getirmeye çalışan, bütünleştirici, uzlaştırıcı görev anlayışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, halkın bazı sosyal olayları veya sorunları da çözebilmek için fedakarlık yapan, çaba sarf eden önemli ve ulvi bir görev üstlenmişlerdir.

Görevlilerimiz bu görevlerini ifa ederken güncel olayları yakından takip eden, olayların dini ve milli olarak değerlendirip halkı bilgilendirerek ufuklarını açmaları büyük bir önem arz etmektedir.

Bu nedenle özellikle son yıllarda dini ve milli değerlerimiz de bir tefehhüs ve aşınmayı durdurmak için din görevlilerimize her zamankin den daha çok         bu günlerde ihtiyaç duyulmaktadır. Camiler ve Din Görevlileri Haftasının, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, cami yapan, yaptıran, yapımında emeği geçen, din hizmetinde ömrünü tüketen, rahmeti rahmana kavuşan tüm din görevlisi hocalarımı rahmetle anıyor, yaşayanlara sağlık sıhhat ve afiyet diliyorum.

Dini ve onun esaslarını insanlara duyurma ve insanları dini konularda aydınlatma görevi ile yükümlü olan din görevlisinin muhatap kitlesi içine gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, çalışanından işsizine, bir harf bilmeyeninden en yüksek eğitim alanlına kadar toplumu meydana getiren unsurlardan tamamı girer. Bu durum din görevlisinin ilgi alanının genişliği alanında, onun görevinin ne kadar güç olduğunu gösterir. Yine dinin ve din görevlisinin toplumun her kesiminin her yanında ve yerinde olduğunu göstermesi bakımından da bir önem arz etmektedir. Çünkü din görevlisi ne iş yapar diye zaman zaman soruya bence en güzel cevaptır. Din görevlisi doğumdan ölüme kadar sürekli Müslümanların yanındandır.

Bu bakımdan din görevlisi, cemaat ilişkisini sağlıklı yürütebilmek için din görevlisinin bazı nitelikleri olmalı ve cemaat – görevli iş birliği iyi yürümeli, hulasa her iki kesimde sorumluluk ve vazifesini iyi bilmeli ve yapmalıdır.

“ MÜBAREK OLSUN DİN GÖREVLİLERİNİN HAFTASI”

Bu haber 964 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 8:40 am A A
BENZER HABERLER