15° Kapalı

Dikkat Ilgın’a kar uyarısı!

Ilgın Gündemi - Kasım 21, 2014 10:24 am A A

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde yeni bir yağışlı, soğuk havanın etkisine gireceği ve bölgede kar yağışının beklendiği bildirildi. Sıcaklıkların ise 10 derece düşeceği uyarısı yapıldı.

***

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, perşembe günü öğle saatlerinden itibaren bölgenin batı kesimleri yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisine gireceği, zamanla bütün bölgeyi etkisine alacağı kaydedildi.

***

KAR UYARISI

***

Perşembe günü, yağışların yağmur şeklinde olacağı, Cuma günü ise genellikle yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde görülecek yağışların Konya, Niğde, Aksaray ve Karaman genelinde yer yer etkili olacağı, Cumartesi günü, karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde olacağı tahmin edildiği bildirildi.

***

Pazar günü ise, karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde görülecek yağışların etkisini azaltacağı, ancak Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren bölgenin yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisine gireceği tahmin beklenmekte.

***

Pazartesi ve Salı günleri genellikle kar şeklinde görülecek yağışların, Konya, Niğde, Aksaray ve Karaman genelinde yer yer etkili olması beklenmekte.

***

HAVA SICAKLIĞI 10 DERECE DÜŞECEK

***

Halen mevsim normallerinin 4-5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığının Cuma gününden itibaren 8-10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği ve önümüzdeki haftanın ortalarına kadar etkisini devam ettireceği tahmin edilmekte.

***

TİPİ BEKLENİYOR

***

Rüzgarın ise, Perşembe günü lodos olarak, orta kuvvette, Cuma gününden itibaren ise kuzeybatıdan (karayel) orta kuvvette, yağış anında zaman zaman kuvvetli olarak esmesi ve yüksek kesimlerde yer yer tipiye neden olacağı beklenmektedir.

***

Meydana gelmesi beklenilen kuvvetli yağışlar ile hafta sonunda hissedilir derecedeki sıcaklık azalması sebebiyle meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

***

1416495457

                                                                                                                  METEOROLOJİK UYARI

Meteorolojik Uyarı: 20.11.2014 Perşembe günü; yağışların yağmur şeklinde olacağı; 21.11.2014 Cuma günü; genellikle yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde görülecek yağışların bölge genelinde (Konya, Niğde, Aksaray ve Karaman) yer yer etkili olacağı; 22.11.2014 Cumartesi günü; karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. 23.11.2014 Pazar günü ise; karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde görülecek yağışların etkisini azaltacağı, ancak 24.11.2014 Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren bölgemizin yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisine gireceği tahmin beklenmektedir. 24.11.2014 Pazartesi ve 25.11.2014 Salı günleri genellikle kar şeklinde görülecek yağışların, bölge genelinde (Konya, Niğde, Aksaray ve Karaman) yer yer etkili olması beklenmektedir. Halen mevsim normallerinin 4-5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığının 21.11.2014 Cuma gününden itibaren 8-10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği ve önümüzdeki haftanın ortalarına kadar etkisini devam ettireceği tahmin edilmektedir. Rüzgarın ise; 20.11.2014 Perşembe günü güneybatı (lodos)’dan orta kuvvette, 21.11.2014 Cuma gününden itibaren ise kuzeybatı (karayel)’dan orta kuvvette, yağış anında zaman zaman kuvvetli olarak esmesi ve yüksek kesimlerde yer yer tipiye neden olacağı beklenmektedir. Meydana gelmesi beklenilen kuvvetli yağışlar ile hafta sonunda hissedilir derecedeki sıcaklık azalması sebebiyle meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

Bu haber 1254 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:24 am A A
BENZER HABERLER