16° Parçalı az bulutlu

Çiftçiye 77 milyon liralık prim müjdesi

Ülke Gündemi - Mart 5, 2014 5:22 pm A A

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının tarımsal destekleme kapsamında 23 ilde 58 bin üreticiye toplam 77 milyon lira hububat ve bakliyat primi ödemesi yapacağını açıklaması çiftçiyi umutlandırdı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının tarımsal destekleme kapsamında 23 ilde 58 bin üreticiye toplam 77 milyon lira hububat ve bakliyat primi ödemesi yapacağını açıklaması çiftçiyi umutlandırdı.

Konya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, son dönemdeki meteorolojik ve tarımsal kuraklık nedeniyle çiftçinin üzgün olduğunu söyledi.

Hafta içinde etkili olan yağışın ardından bir nebze olsun üreticinin yüzünün güldüğünü ifade eden Çöklü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca açıklanan hububat ve baklagil primiyle çiftçinin nefes alacağını söyledi.

Şubat ayı itibariyle mazot ve gübre desteklerinin ödendiğini anımsatan Çöklü, “İkinci etapta hububat ve baklagiller prim destekleri ödenmeye başlayacak. Bu destekler çiftçiye moral oluyor. Devletimiz çiftçiye olan duyarlılığını gösterdi. Hükümetimiz bahar döneminde tam ihtiyaç duyulduğu zamanda prim müjdesi verdi. Çiftçimiz bu primi, enerji, sulama ve gübrede değerlendirecek” dedi.

Çöklü, çiftçinin geleceğe umutla baktığını, mart ve nisan ayında yağış olduğu takdirde ürün ve rekoltenin daha da iyi olacağını aktardı.

– Çiftçi ayçiçeği primi bekliyor

Bölge üreticisinin yaklaşık üçte birinin ayçiçeği tarımı yaptığını vurgulayan Çöklü, “Hububat ve baklagil desteğinin ardından dört gözle ayçiçeği prim desteklerini bekliyoruz. Prim ödendiği takdirde onlar da rahatlayacak. Ayçiçeği bölge için çok önemli hale geldi. Ayrıca Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla yer altı kuyularına sayaç takma zorunluluğu süresi uzatıldı. Bu konuda Konya Milletvekilimiz Hüseyin Üzülmez’in çok gayretleri oldu. En fazla sıkıntı olan bölgelerden biri de Konya bölgesiydi. Gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

merhabahaber.com

Bu haber 1682 kez okundu.
Ülke Gündemi - 5:22 pm A A
BENZER HABERLER