20° Parçalı bulutlu

Çiftçinin çavdar mesaisi başladı

Ilgın Gündemi - Haziran 12, 2017 2:20 pm A A

Ilgın’da,  sözleşmeli olarak ekilen tarlalarda sertifikalı tohum üreten çiftçiler, sabahın erken saatlerinde tarlalarına gelip gün boyu çalışıyor.

Ilgın ilçesi Avdan Mahallesinde hububat üretimiyle geçimini sağlayan çiftçiler tohumluk üretmek için, “sertifikalı tohum” olarak adlandırdıkları tohumu,  ekim ayında tarlaya ektikleri arpa ve buğday tohumlarının içerisinde çıkan yabani otlar ile birlikte çıkan çavdarları yolmak için gün boyu mesai harcıyor.

Büyükşehir yasası ile mahalle statüsü kazanan Avdan da çiftçilik yapan İbrahim Koç, sahurdan sonra günün ağarması ile birlikte tarlada çalışmaya başladıklarını anlatarak şunları kaydetti;

“Sözleşmeli ve sertifikalı olarak tarlalarımızda firmalara ve kooperatiflere ektiğimiz ürünleri yabani ottan ve diğer tohumlardan arındırarak tekrar “sertifikalı tohum” üretimi gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayı olması sebebi ile yarım gün çalışıyoruz. Oruç tutarak çalışmak biraz zor oluyor. Sahurumuzu yaptıktan sonra, hemen yola çıkıyoruz. Günün ilk ışıkları ile birlikte mesaiye başlıyoruz.  Öğleye kadar ürünlerin içerisinde çıkan yabani ot ve çavdarları topluyoruz.  Bunu yaparak sarf ırk tohumculuğuna da katkıda bulunuyoruz. ” ifadelerini kullandı.

Bu haber 996 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:20 pm A A
BENZER HABERLER