20° Hafif yağmur

Çelik, STK başkanlarına projelerini anlattı

Ilgın Gündemi - Mart 25, 2019 4:26 pm A A

Saadet Partisi Ilgın Belediye Başkan adayı Lütfi Çelik, Sivil Toplum Kuruluşları ile proje değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında vaatlerini anlattı.

Seçim beyannamesi hakkında konuşan, Belediye Başkan Adayı  Lütfi Çelik projelerini ve hedeflerini anlattı.

Toplantıya;  Saadet Partisi Konya Millitvekili Abdulkadir Karaduman Ticaret Odası Başkanı Vehbi Özlen, Akşehir Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yusuf Yazır, Esnaf Sanatkarlar odası Başkanı Selehattin Can, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mevlüt Yalı, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kara, Süt Birliği Başkanı Serdal Ünal, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Sefer Yalçınkaya, Şoförler Odası Başkanı Kerim Yüksel Eskici, Maden İş Sendikası Konya ve Havalisi Şube Başkanı  Yıldırım Beyazıt Çetin, KONTİMDER Cihat Tapu ve Gürol Turan katıldı.

Ilgın Ticaret Odası Konferans salonunda düzenlenen ve tüm Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları katıldığı toplantıda konuşan Çelik, “Ilgın’ımızı, yeniden Milli Görüş belediyeciliğine kavuşturmak için kollarımızı sıvadık ve milletimizin siz değerli hemşehrilerimizin huzuruna çıktık. Güven toplumunu oluşturmanın en temel belirleyicisi yönetime ve yöneticiye duyulan güvendir. Bir şehirde yönetime güven duygusu zedelenmişse, o şehirde toplumsal ilişkilerde bu güvensizliğin yansıması kaçınılmazdır. Bu sebeple, yönetim anlayışını güven kavramının üzerine oturtan hak ve adalet merkezli bir belediyecilik anlayışını hâkim kılacağız. Liyakati erdemle harmanlayarak, şehrimiz için en ideal çözümleri ortaya koyacağız. Belediye yönetim anlayışımızın temelini adalete, şeffaflığa, dürüstlüğe, katılımcılığa, ehliyet ve liyakate dayanan bir anlayış oluşturacaktır. Karar alma süreçlerinde ve sorunların çözümünde üniversitemizin, meslek odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın çalışmaları ile muhtarlarımızın, vatandaşlarımızın görüşlerini, kısaca ben de bu şehir için iyi şeyler düşünüyorum diyen herkesi mutlaka dikkate alacağız. Biz, dün ile bugünü harmanlayarak yarınımızı şekillendirecek olan nesillerin hak ve hukukunu hesap ederek hareket edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Ilgın Belediye Başkan Adayı Lütfi Çelik’in konuşmasından satır başları ise şu şekilde:

  1. İNSAN MERKEZLİ ŞEHİR KURACAĞIZ.

 

Bir şehirde işsizlik azalacağı yerde artıyorsa, nüfus artacağı yerde azalıyorsa, bu şehir insan merkezli değildir. Mahalle ve komşuluk kültürü ile güven ortamının hakim olduğu bir şehir için çalışacağız. İhtiyaç sahibi insanlarımızın korunduğu, hiç bir ihtiyaç sahibinin kalmadığı bir şehir için çalışacağız. Büyükşehir Belediyemizle birlikte temel ihtiyaçlarımız olan gıdada, suda, konutta ve ulaşımda en ucuz şehir için çalışacağız. Halkın belediye ile bütünleştiği bir şehir için çalışacağız. Geleneksel mimarinin yaygınlaştığı, doğaya uyum sağlayan bir şehir için çalışacağız.

 

  1. BORÇSUZ BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ.

İsraf etmeden, borçlanmadan ve faiz batağına saplanmadan hizmet edeceğiz. 99 ruhuyla 5 yıl şehrimize hiç borç yapmadan, belediyeyi faiz batağına sokmadan, arkasına iktidar desteği almadan yüzlerce hizmet yaptık. Aynı azim, heyecan ve ruh ile yeniden geliyoruz. 1999 – 2004 arası 5 yıl hizmet ettik. Bu dönemde, adeta belediyeciliğin kitabını yazdık. Birçok hizmete imza attık ama hiç borç yapmadık, tüyü bitmemiş yetimin hakkını faize aktarmadık. Teslim ederken de, belediyeleri kasasında para ile teslim ettik.

 

  1. KAPILARI HALKINA AÇIK, ULAŞILABİLİR BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ.

Her dara düşenin müracaat edebildiği, doğumdan ölüme halkın her derdine koşan belediyecilik anlayışıyla çalışacağız. “Mahalle İstişare Meclisi” kurup, insanımız ile sorunları ve çözüm yollarını istişare edeceğiz.

 

  1. İŞİ EHLİNE VERECEĞİZ.

Partizanlık yapmayacağız. Ehil ellerle yapılan iş kaliteli, hızlı ve estetik yapılacak.“Akrabalık bağım olmadığı için işe alınmadım” gibi cümleler tarihe karışacak. İşin gerektirdiği niteliğin dışında hiçbir ayrım gözetmeyeceğiz. Yani, personel alımı ve ihalelerde referansının kim olduğuna değil, hangi partiden olduğuna değil, liyakat sahibi olup olmadığına bakacağız.

 

  1. HİZMET ve ATAMADA PARTİZANLIK ve AYRIMCILIK YAPMAYACAĞIZ

Bu topraklarda doğan herkes kardeştir. Aynı güneşi, suyu, havayı ve toprağı paylaşıyoruz. Ilgınımıza fayda sağlayacak, en düşük maliyetle en kaliteli işi yapacağız, bu hizmetten herkesin adil şekilde faydalanması için çalışacağız. Hizmet ederken hiçbir şekilde ayrım yapmayacağız, partizanlık yapmayacağız.

 

  1. PLANLI ve PROGRAMLI ÇALIŞACAĞIZ.

Şehrimize “Hangi hizmeti yaparsak ileride reklamımız olur?” diyerek şehrimizi yönetmeyeceğiz. Vatandaşlarımıza sunacağımız hizmetlerin vaktinde, eksiksiz, ihtiyaçlara göre ve sistematik bir şekilde yerine getirilmesini sağlayacağız.

 

  1. İMAR ve KENTSEL DÖNÜŞÜM…

Doğru planlama ve imar uygulamaları olmadan, sağlıklı bir şehir altyapısı inşa edilemez. Biz doğru bir imar ve planlama faaliyeti ile birlikte, altyapısı sağlıklı şehir kuracağız. Doğal afetlere dayanıklı bir şehir planlarken, aynı zamanda güçlü bir bilişim altyapısı da sağlayacağız. Kaplıcalar diyarına uygun mimari yapısıyla dünya şehri Ilgın için çalışacağız. Herkesin içine sinerek, rızasını alarak kentsel dönüşüm içi çalışacağız.

  1. TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ.

Biz biliyoruz ki, trafik sorununun çözümünün bir sosyal boyutu, bir de fiziki boyutu vardır. Ulaşım ve Park, bugün şehrimizin en önemli sorunu haline gelmiştir. Bu minvalde, günübirlik değil en az 100 yıllık ulaşım master planları ile ulaşım sorununu çözeceğiz. Diğer taraftan, ulaşım sorunu ile bağlantılı olan otopark sorununu da çözmüş olacağız.

 

  1. ÖĞRENCİ ve İŞSİZE ÜCRETSİZ ULAŞIM SAĞLAYACAĞIZ.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Av. Hasan Hüseyin Uyar’ın ilk hayata geçireceği proje olan öğrenci ve işsize ücretsiz ulaşım sağlanmasını Büyükşehir imkanlarımızla Ilgın’a taşıyacağız. Öğrencilere, eğitim-öğretim dönemlerinde ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacağız. Çünkü gençlerimiz geleceğimizdir. İşsizlerimize iş buluncaya kadar haftanın belli günlerinde ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacağız. Bir taraftan üreten Ilgın projeleri ile yeni iş sahalarının açılmasına öncülük ederek, şehrimizdeki işsizliğin de önüne geçmeye çalışacağız. Belediyede ve ulaşımda kullanacağımız bütün araçları yerli araçlarla gerçekleştireceğiz.

 

 

  1. ÜRETEN ŞEHİR ILGIN…

Biz şehirlerimizin ekonomik yapısını planlarken, nitelikli ve endüstriyel üretime odaklanmış, endüstriyel kapasitelerini arttırıcı bir yönetim perspektifi geliştireceğiz ve buna da Endüstriyel Kent Modeli diyeceğiz. Doğal enerji kaynaklarımızın şehrimizin ve ülkemizin hizmetine sunulmasına öncülük edeceğiz.(rüzgâr, güneş ve termal enerji) “Yüksek teknoloji ve yazılım merkezleri” kurulmasına öncülük edeceğiz.

Sanayilerimizde meslek ve çırak yetiştirilmesine öncülük edeceğiz. Endüstriyel işgücü elemanı olan usta, kalfa ve çırak olacak kardeşlerimizin yetiştirilmesine destek olacağız. Kırsal kalkınma projeleri kapsamında üretime destek verip, ürünlerin yurtiçi ve yurtdışı pazarlara ulaşmasına öncülük edeceğiz.

 

  1. KIRSAL KALKINMAYI SAĞLAYARAK, TARIM ve HAYVANCILIK MİLLİ GÖRÜŞ İLE ŞAHLANACAK…

Kırsal kalkınmayı yerel kalkınmanın bir parçası haline getirerek, bütüncül bir yönetim anlayışını hayata geçireceğiz. Kalitesi ve verimi yüksek ürün yetiştirilmesi için yatırım yapacak ve özellikle kırsal kesimimizde yani ilçelerimizde üretilen elma, kiraz, çilek, üzüm gibi organik meyve yetiştiriciliğini destekleyeceğiz. “Bölgemizde soğuk hava depoları”nı yaygınlaştıracağız.“Yeni nesil kooperatifler”in kurulmasına öncülük ederek, kalkınmanın tabana yayılmasını sağlayacağız.

  1. HAVA KİRLİLİĞİNİN ÖNLEYECEĞİZ…

Doğalgaz kullanımını yaygınlaştıracağız. Doğalgazın şehrimizin her bölgesine ulaştırılması için dağıtım firması ile koordineli çalışarak, bütün merkez mahallelerimize doğalgazın ulaştırılmasına öncülük edeceğiz.

 

  1. GELECEĞİMİZ, GENÇLERİMİZ…

Çocuklarımızın ve gençlerimizin zararlı akımlar ve alışkanlıklardan korunmaları için “BELEDİYE – AİLE – OKUL” işbirliğini esas alan ve sağlıklı bir kent, sağlıklı bir aile, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir ülke hedefleyen nesillerin yetişmesi için etkili ve sürdürülebilir çalışmalar yapacağız.

 

  1. ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ BİZİM ÖZEL KARDEŞLERİMİZDİR.

Engelli kardeşlerimizin karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırıp, toplumla bütünleşmelerini amaçlayan “ENGELSİZ KENT” projesini gerçekleştireceğiz.

 

  1. TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİ

Kendi tarihsel ve kültürel mirasımızın topluma tanıtılmasının yanı sıra yabancı kültürlerin de tarihi birikimimizden faydalanmasını sağlayacağız. Türkiye’nin en büyük doğal tabiat parkını Çavuşcu Gölü çevresinde gerçekleştireceğiz. Kaplıca diyarı Ilgın’ı Şifa şehri yaparak turizmi canlandıracağız.

 

  1. SPOR, SAĞLIK ve EKOLOJİ…

Spor alanlarını ulaşılabilir ve herkesin kullanımına açık olacak şekilde planlayacağız. Her semtte sağlık temelli sportif aktivitelerin yapılabileceği merkezler inşa edeceğiz. Şehrimizin en önemli markalarından biri olan Ilgınspor’umuzu her daim destekleyeceğiz.

 

  1. ŞEFFAF OLACAĞIZ…

Yapılan bütün hizmetlerin halkın gözleri önünde, açık ve şeffaf yapılmasını sağlayacağız. Şehrin yönetiminde o şehirde yaşayanlar söz sahibi olacaktır. İhaleleri şeffaf yapacağız. İsteyen herkesin bilgi alabilmesi için ihaleler canlı yayında yapacağız. Belediye Meclis Toplantılarımızı canlı yayınlayacağız. Meclisimizde alınan bütün kararları, halkımızın gözü önünde alacağız.

 

  1. ADALETLİ ve MERHAMETLİ OLACAĞIZ…

Kitlesel ve bölgesel mağduriyetler oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. Kendimiz için istemediğimizi başkasına reva görmeyeceğiz. Asla ve asla yolsuzluğa geçit vermeyeceğiz.

89 Ruhuyla Ilgın’mızı “en ucuz şehir” yapacağız. 31 Mart 2019 yapılacak olan seçimlerde, şehrimizin kaderini etkileyecek önemli bir karar vereceğiz. Saadet partisi olarak, bu seçimlerde size yeni bir yönetim anlayışı teklif ediyoruz. Biz şehrin bütün potansiyelini harekete geçiren, yıkmadan yapan, adil paylaşımdan yana olan, kardeşliği temel ilk edinen, ötekileştirmeyen, yaparken farklı fikirlere açık olan, adil ve merhametli bir yönetim anlayışı teklif ediyoruz.

  1. SİVİL TOPLUM KURULUŞU TEMSİLCİLERİMİZ VE MUHTARLARIMIZ DOĞAL MECLİS ÜYELERİMİZ OLACAK.

Kararlarımızı ben bilirim, ben yaptım oldu anlayışı ile almayacağız. İstişareye önem vererek karar alacağız, STK başkanlarımız ve muhtarlarımız doğal Belediye Meclisi üyelerimiz olacak. Başkanlarımız ve muhtarlarımızla belirli aralıklarla toplantılar gerçekleştirerek hizmetler noktasında bilgi alış verişinde bulunacağız.

  1. CAMİ VE EĞİTİM KURUMLARINA DESTEK

Cami ve eğitim kurumlarımızın çevre düzenlemesi, iç ve dış temizliği yanı her türlü desteği sağlayacağız.

Bu haber 2003 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 4:26 pm A A
BENZER HABERLER