18° Kapalı

‘ÇATAK’ projesinde çiftçiye eziyet mi ediliyor? İlçe Tarım da Neler Oluyor? Yetkililer Bu Duruma Ne Diyecek ?

Ilgın Gündemi - Ekim 22, 2015 2:26 pm A A

‘ÇATAK’ projesinde çiftçiye eziyet mi ediliyor?

Konya’nın Ilgın İlçesinde 2 yıldır uygulanan ‘ Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) ’ın kapsamında bazı çiftçiler eziyete uğradıklarını ifade ediyor.

Ilgın İlçesi Avdan Mahallesinde çiftçilik yapmakta olan Mehmet Ali Koç, Ilgın İlçe Tarım Müdürlüğü personeli tarafından uygulanan proje kontrolünün yetersiz kaldığını ve çiftçiye yapılan eziyete derhal son verilmesi gerektiğini söyledi.

Geçen yıl ÇATAK kapsamında destek aldığını belirten Koç, “Bu yıl için de müracaat ettim. Tarlamda gerekli çalışmaları yaptım. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından takip edilmiş ve fotoğraflanmasına rağmen bir memur tarafından hep önüme çeşitli sebeplerle defalarca engel çıkartıldı ve destekten faydalanmamam için elinden geleni yaptı.

Son olarak geçen yıl destek aldığım tarla için tam 4 defa toplam 8 defa farklı personeller tarafından inceleme yapıldı ve katı gübre atılması gerektiği ifade edildi. Ben gübremi nizami bir şekilde attım. Fakat kurum hemen kontrole gelemedi için bir miktar yağmur yağdı. Bu sebeple tarlada toplanan taştan sonra rüzgarın etkisi ile kontrole kadar çok az bir miktar taş çıkmış bu durum işgüzar bir memur tarafından deneyimi olmadığı için değerlendirememiştir. Taş doğa tarafından rüzgar ve yağmurun etkisi ile her sürümde çıkmaya devam edecektir çıkmaz ise doğanın dengesi bozulmuş olacaktır” dedi.

MEMUR DİĞER PERSONELLERİN İMZASINA İPOTEK KOYMUŞ

Bir memurun kini gereği verdiği karar neticesinde destekten faydalanamadığını ifade eden Koç, şöyle konuştu: “M. Ş. adlı personel diğer personellerin imzasına ipotek koymuş durumda. Bana biz 6 kişiyiz ben 4 kişiyi ayarladım bu projeye 4 kişi imza atar 2 kişi bakalım nasıl imzalayacak göreceğiz dedi.

MEMUR KASITLI YAPIYOR, VATANDAŞA BACAK BACAK ÜSTÜNE ATARAK CEVAP VERDİ

Koç, açıklamasının devamında ise personelin işe geç geldiği ifade ederek o günü anlattı. “Sabah oğullarım Süleyman ve Ramazan tarafından İlçe Tarım Müdürlüğü’ne konu hakkında bilgi almak, görüşmek üzere gittiğinde ilgili personel henüz mesaiye başlamamış olup kendisi 08:21 de elinde simit ve çayla birlikte gelmiştir. Kendisini odasının önünde beklediğimizi görmesine rağmen diğer bir odaya giderek kahvaltı yapamaya başlamıştır. Oğlum Süleyman tarafından 08:32 de odada 2 personelinde bulunduğu bir ortamda kendisinden bilgi alınmak istenmiş ve M. Ş. tarafından hiçbir cevap verilmeden sizde vicdan yok mu? diyerek tepki göstermiştir. Tartışma sırasında Müdüre Hanım gelerek konu hakkında bilgi alıp tekrar değerlendirileceği konusunda mutabık kalınarak ayrıldığımız sırada aynı memur aynı odada bacak, bacak üzerine atarak vatandaş için ayrılmış koltuğa oturarak aymaz (umursamaz) tavrına devam etmiş ve kendisi tarafından şahsi kini tavrı ve beden dili ile de belli etmiştir dedi.

ÇKS DOSYAMA 7 AY İŞLEM YAPILMADI

İlçe Tarım Müdürlüğü’ne 2014-2015 yılı ekim sezonu ÇKS dosyamı da 26/11/2014 tarihinde 765346 nolu satış fişinde belli olduğu gibi teslim ettim. 7 ay gibi bir süre dosyama işlem yapılmadığı için mağdur edildim. Randevu alamadım ürün satışımı geç gerçekleştirdim. Geç ürünü teslim ettiğim için üründe de kilo kaybım söz konusu olmuştur ve bu konuda da maddi ve manevi zarara uğradım.

DOSYAMIN BAŞINA NE GELDİ?

Koç, “Geldiğimiz noktada tarlamda inceleme yapılarak 1. tarlamın işleminin tamamlandığı ve dosyanın imzalandığı, icmale çıkmaya hazır olduğu tarafıma ifade edilmiştir. 2’inci tarlama geçen yıl destek aldığım. Tarlada ise yapılan inceleme sonrasında gübre atılması gerektiği söylenmiştir. Gübresini attığımız tarlanın taş toplamasının yapılmadığını ifade eden personelle tartışmamız ve şikâyetimden sonra inceleme yapılmıştır. Her ne kadar yukarıdaki bahsettiğim sebepler ile tarlamın taşı ve gübresi olmadığı gerekçesi ile sadece bir kişinin kini gereği verdiği karar ve kanaatinden ibarettir. Kaldı ki projede taşın nasıl toplanması gerektiği ve gürenin ne kadar atılması ile ilgili mevzuatlarda bellidir. Proje kapsamında Kıranağlı mevkide tarlamın proje işi biterek imzalanarak icmale hazırdı. Şimdi bana açılan telefonda o tarlanın da olmayacağı söylendi. Ben artık resmi dosyamın imha edildiğini düşünüyorum”dedi.

Koç, son olarak yetkilileri göreve davet ederek yardım istedi.

Bu haber 1459 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:26 pm A A
BENZER HABERLER