10° Kapalı

Cansuyu Ilgın kurbana hazır

Ilgın Gündemi - Ağustos 2, 2019 11:12 am A A

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ilgın Temsilcisi Özcan Kuyucu, 2019 kurban organizasyonları kapsamında hazırlıklarını tamamladığını ve bağışları Ilgın’da kabul ettiklerini bildirdi.

Cansuyu Derneği, yurt içinde ve yurt dışında vekâlet yoluyla kesilecek kurban bedellerini açıkladı. 3 kıta ve 20 ülkede kurban organizasyonu düzenleyecek olan Cansuyu, 50 farklı bölgede kurban kesimi gerçekleştirecek. Buna göre kurban bedelleri; Afrika’da 650 TL, Asya’da 720 TL, Türkiye, Filistin kampları ve Yemen’de 1200 TL, abluka altındaki Gazze’de ise 2200 TL olarak belirlendi.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ilgın Temsilcisi Özcan Kuyucu, 2019 kurban organizasyonları kapsamında hazırlıklarını tamamladı. Bağışçıların emanetleri ile alınan kurbanları vekalet yolu ile kesen ve dağıtan Cansuyu, bu sene de Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya ve Ortadoğu ülkelerinde mazlumlar ve muhtaçlar için 50 bin hisse kurban kesmeyi hedeflediklerini belirtti.

CANSUYU ILGIN HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Özcan, sitemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“2019 Kurban Bayramı’nda, 3 kıta ve 20 ülkede kurban organizasyonu düzenleyecek olan Cansuyu, 50 farklı bölgede kurban kesimi gerçekleştirecek. Hangi ülkede ne kadar kesim yapılacağı, mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit edilecek, bu bölgelerdeki ekipler ve yardımcı partner kuruluşlar ile işbirliği halinde kurban etleri muhtaçlara dağıtılacak. Geçtiğimiz günlerde 2019 Kurban Eğitim Toplantısı ve 2019 Temsilciler Toplantısı’nı gerçekleştiren Cansuyu yönetimi, hem ülkelere gidecek olan ekipleri belirleyip onlara eğitim verdi hem de yurt içindeki çalışmalarla ilgili temsilcilerle görüşüp hazırlıklarını tamamladı. Bizde ilçe temsilciliği olarak Ilgın’daki bağışları makbuz karşılığı kabul ediyoruz. Allah’ım yaptığınız yardımları ve Kurbanlarını kabul etsin” dedi.

BAĞIŞÇILARIN GÜVENİNİ KAZANDIK

Vekaletle kurban kesiminde hassas davrandıklarını ifade eden Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aldığımız her bir kurban vekaleti bizim için sorumluluktur. Bu anlayışla aldığımız vekaletleri talep edilen bölgede islami hassasiyetlere son derece önem vererek kesiyoruz. Verilen vekalet gereği Cansuyu çalışanımız kurban kesimi yaparken bu video olarak kaydediliyor ve vekaleti veren kişiye kesim sonrası ulaştırılıyor. Bu sayede vekaleti veren bağışçılarımızın da içi rahat oluyor. Kurbanının kesildiğini ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştığını görüyor.”

2005’TEN BERİ ÇALIŞIYORUZ

Cansuyu Derneği’nin 2005 yılından beri Türkiye’de 60’a yakın şehirdeki temsilcileri ile topladığı yardımları yoksullara ulaştırdığını ifade eden Özcan, “Cansuyu, ülke sınırlarını aşarak dünyanın dört bir yanına ‘can suyu’ oluyor. Cansuyu yıllardır milyonlarca insana umut oldu. ‘Sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır’ sloganıyla, geçtiğimiz yıllarda Türkiye başta olmak üzere Orta Afrika, Doğu Afrika, Güney Afrika, Uzakdoğu Asya, Orta Asya, Güney Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar’da mazlum ve muhtaçlar için kurban kesiyor, Ramazan yardımlarını dağıtıyor, acil durumlarda ve felaket zamanlarında acil ihtiyaçları karşılıyor ve birçok kalıcı projeye imza atıyor. Geçtiğimiz yıllarda başta Suriye, Filistin, Mısır, Pakistan, Filipinler, Nijer, Çad gibi sorunlu bölgelere yönelik olağanüstü çalışmalar yapıldı.  Cansuyu bu yıl dünyanın farklı bölgelerinde yeni su kuyuları açtı, camiler yaptı ve binlerce yetime sahip çıktı” ifadelerine yer verdi.

İNTERNET SİTESİ ÜZERİNDE BAĞIŞ YAPILABİLİYOR

Cansuyu, bölgelerdeki kurban fiyatlarını göz önüne alarak dört farklı kurban bedeli açıkladı. Buna göre kurban bedelleri; Afrika’da 650 TL, Asya’da 720 TL, Türkiye, Filistin kampları ve Yemen’de 1200 TL, abluka altındaki Gazze’de ise 2200 TL olarak belirlendi. Kurbanlar, Cansuyu ekipleri tarafından satın alınıp Kurban Bayramı’nın 3. günü ikindi vaktine kadar belirlenen noktalarda kesilerek muhtaçlara et olarak dağıtılacak. Bütün kesimler tek tek kayda alınıp daha sonra bağışçılara internet sitesi üzerinden ulaştırılacak. Derneğe vekalet vermek isteyenler kurban bedellerini; Cansuyu Derneği resmi internet sitesinden (cansuyu.org.tr) kredi kartı yolu ile ya da Ziraat Bankası, Türkiye Finans, KuveytTürk, Vakıfbank, Vakıf Katılım ve Halkbank’taki bağış/kurumsal tahsilat sisteminden ödeyebilecek. Ayrıca PTT’den 511 75 63 no’lu posta çeki hesabına ödeme yaparak ya da Cansuyu il- ilçe temsilciliklerinden makbuz karşılığında kurban hisselerini alabilecekler.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ilgın Temsilcisi Özcan Kuyucu :0 537 399 35 95

 

Bu haber 1337 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:12 am A A
BENZER HABERLER