21° Parçalı bulutlu

Camiden zekat ve fitre paraları çalındı, hırsızlıkanı güvenlik kameralarına yansıdı

Ilgın Gündemi - Haziran 9, 2017 3:35 pm A A

Konya’nın Ilgın ilçesinde, caminin bağış zarflarını çalan kişi, güvenlik kamerasınca kaydedildi

Ilgın ilçesi Ayvatdede Mahallesi Turabı Camisi’nin zekat, fitre ve bağışlar için Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan zarların içerisindeki paraları çalan kişi, güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Zanlı, aynı gün içerisinde dört camide daha hırsızlık girişimde bulundu.

Alınan bilgiye göre, Turabı Cami imam hatibi Ayhan Battır ikindi namazını kıldırmak için camiye geldiği sırada caminin içerisinde müezzinlikte bulunan dolabın kilidinin kırılarak yardım zarflarının çalındığını fark ederek, durumu polise bildirdi.

Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri ramazan ayı münasebeti ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nca toplanan yardım zarflarının çaldığını belirledi.
Cami de parmak izi incelemesi yapan ve kamera görüntülerini alan polis ekipleri, zanlının yakalanması için çalışma başlattı

Çalınan zarfların içerisindeki paralar, yardıma muhtaç ailelere dağıtılmak üzere cami cemaati tarafından toplanan zekat, fitre ve bağışlar olduğu söyleyen ilçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“Dört camilerimizde para var düşüncesi ile hırsızlık girişiminde bulunuldu. Turabı Camimizde ise vatandaşlarımızın zekat ve fitre olarak verdiği yardım bağış zarfları çalındı. İçerisinde ne kadar para olduğu belli olmayan kapalı zarflardı. Bizi üzen hadise mübarek bir günde ramazan ayında zekat ve fitre olarak, fakir ailelere ulaştırmak üzere verilen bize emanet edilen yardımların çalınmış olması bizi üzüyor. İkincisi ise Müslümanlar arasında caminin soyulması bizi üzüyor. Ama kendimizi de sorguluyoruz. Gerçekten bu insanın ihtiyacı varmaydı. Vardı da, biz başta din görevlileri olarak ihtiyaçlarını karşılayamadığımız için mi? yaptı diye kendimizi de sorguluyoruz. Fakat zekat olarak verilen paraların camimizden hırsızlık marifeti ile çalınmasından dolayı çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

Güvenlik kamera kayıtlarında camide kimse yokken gelen zanlı içeriye girdikten sonra camideki güvenlik kameralarını tespit ettikten sonra imam odasına girerek kayıt cihazını kontrol ediyor. Kayıt cihazının kilitli olduğunu gören zanlı tekrar girişe dönerek elektrik kontağını kapatılıp, kameraları kayıt dışı bırakıyor.

 

Bu haber 1471 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 3:35 pm A A
BENZER HABERLER