11° Açık

Buğdayın memleketi Ilgın’da ceviz ve badem yetiştirecekler

Ekonomi - Aralık 24, 2018 12:25 pm A A

 Konya’nın Ilgın ilçesinde bir çiftçi buğday tarımı yaptığı taşlı arazisinden kazandığı geliri yükseltmek amacı ile tarlasına badem ve ceviz ağaçları dikti.

Tahıl ambarı Ilgın’da, kendisinin ve tüm çiftçilerin gelir seviyesini yükseltmek adına bir girişim ile taşlı tarım arazisini meyve bahçesine çevirerek ekonomiye kazandırılması için bir çalışma başlattıklarını anlatan önder çiftçilerden Süleyman Koç şunları kaydetti;

“Mahallemizde şimdiye kadar tarım arazileri sadece tahıl ürünlerinin üretiminde değerlendiriliyordu. Biz taşlı arazilerimizden yeterli verimi alamadığımız için farklı bir ürün arayışana girdik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda arazimizin ceviz ve badem yetiştiriciliğine uygun olduğu bilgisine ulaştık. Kendi imkanlarımızla beşyüz ince kabuk çerezlik badem ve ceviz fidanı diktik. Bu gayretimizi gören Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, ‘Meyveciliği Geliştirme Projesi’ kapsamında bir miktar daha fidan verdiler. Bu fidanları da toprakla buluşturduk. İnşallah buğdayın memleketinde meyveciliğe örnek olmak istiyoruz.”

Koç, kendisine destek veren yetkililere ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Bu haber 2626 kez okundu.
Ekonomi - 12:25 pm A A
BENZER HABERLER