15° Kapalı

“Böyle giderse çoğu esnaf dükkân kapatacak”

Ekonomi - Ocak 3, 2020 2:43 pm A A

Ilgın Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selahattin Can, Bağkur primlerinin yükseltilmesinin esnafı olumsuz etkileyeceğini söyleyerek, açıklamalarda bulundu.

Can, “Bağkur primleri, asgari ücretin artmasıyla birlikte yüzde 29.5 arttı. Bağkur pirimi, son artışla birlikte 868 TL oldu. Bağkur primini alın terimizle, ailemizin rızkından keserek ödemeye çalışıyoruz. Bu fiyatın 500 TL’ye indirilmesi gerekir. Esnaf ve sanatkârlarımız primlerini ödeyemeyecek duruma gelmiştir” dedi.

Bu sorunu sürekli gerekli mercilere ilettiklerini aktaran Başkan Can, daha sonra şunları söyledi: “Devletimizden beklentimiz var. Devlet, esnafın yanında olduğunu göstermelidir. 2019 yılı, esnaf açısından bayağı sıkıntılı geçti. 2020 yılında da aynı sorunları yaşamak istemiyoruz. 2020 yılı da böyle geçerse, çoğu esnaf kepenk kapatacak. ‘Bekâ sorunu’ denildi, sustuk. Devletimize yük olmak istemedik. Esnafımız devlete o dönemde yük olmasın diye zorluğa göğüs gerdi. Esnaf, tüm sıkıntıya rağmen elini taşın altına attı. Fakat artık bıçak kemiğe dayandı. Esnafın dayanacak gücü kalmadı. Esnaf, kredi alamaz duruma geldi. Bankalar kendilerine göre bir sistem kurdu. Esnaf kredi alamıyor. Çoğu esnafın ismi kırmızı kalemle çiziliyor. Esnaf, kısacası borçlarının altında hayli ezildi. Yine de biz devletimizin gücüne inanıyoruz. Devletimizin küçük esnafı koruyacağına inanıyoruz. Sicil affının, perakende yasasının bir an önce çıkması gerekiyor.”

Kaynak: “Böyle giderse çoğu esnaf dükkân kapatacak”

Bu haber 2821 kez okundu.
Ekonomi - 2:43 pm A A
BENZER HABERLER