24° Parçalı bulutlu

“BÖLGEMİZ İNSANINA EN İYİ HİZMETİ SUNMAK İÇİN ADAY OLDUM.”

Ilgın Gündemi - Şubat 15, 2015 3:05 pm A A

“BÖLGEMİZ İNSANINA EN İYİ HİZMETİ SUNMAK İÇİN ADAY OLDUM.”

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan 25. Dönem Milletvekili genel seçiminde aday olmak için görevinden ayrıldı.

Konya’da sosyal ve girişimci kimliğiyle tanınan; Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Ilgın’lı Hemşehrimiz Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir
“Konya’ mız; Ilgın’ımız ve bölgemiz insanı hizmetlerin en iyisini hak ediyor.Değişen dünya, gelişen bilim ve teknoloji, insan ihtiyaçlarını hızla çoğaltıp,çeşitlendiriyor.Bölgemizi; sosyal, ekonomik ve kültürel bakımdan çağın koşullarına uygun bir hizmet sunmak, Sayın Başbakan’ın önderliğinde Konya’mızı geleceğe taşımak için gece gündüz demeden halkımızın emrinde çalışacağımızı müjdeliyorum.” Dedi.

Ilgın ilçesi Çavuşçugöl Mahallesi’nin tanınımış ailelerinden olan; Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir’in özgeçmişi özetle söyle:
Ilgın ilçesi Çavuşçugöl Mahallesi’nde 1961 yılında dünyaya gelen Özdemir, İlkokulu doğduğu yerde, orta öğrenimini Ilgın Lisesi’nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu (1984).
Lise çağlarında MTTB Ilgın Şubesi Kütüphanecilik ve Yayıncılık Kolu Başkanlığı, Orta Öğretim Şube Başkanlığı yaptı.
Üniversite yıllarında Fakültedeki hocaların resmi ve özel derslerine ilaveten Lütfi Doğan, Ömer Lütfi Zararsız başta olmak üzere bir çok hocadan yararlandı.
Yarıyıl ve yaz tatillerinde İstanbul’a giderek hayatının son yıllarını yaşayan büyük âlim ve mutasavvıf Mehmed Zahid Kotku’nun hadis derslerini ve ahlak sohbetlerini takip etti.
Emin Saraç hocanın Fatih Camii’ndeki ders halkasına katıldı, Süleymaniye Camii Baş İmam-Hatibi Saim Özel hocadan “nesih” meşk etti. Kurra Mikdat Temiztürk’ten “ta’lim” dersi aldı. İlerleyen yıllarda Mehmed Emir Er ve Doç.Dr. Ruhi Özcan’la özel dersler yaptı.
Şam’da 1985/86 eğitim öğretim yılında MEB öğrencisi olarak devam ettiği Arap Dili ve Edebiyatı Enstitüsü’nü dereceyle bitirdi. Molla Ramazan el-Buti, Prof.Dr. Said R. el-Buti, Emevi Camii Hanefi İmamı Abdürrezzak el-Halebî, Cevdet Sa’id, Şevki Ebu Halil, Eminiyye Medresesi müderrisi Abdülalim Efendi, Abdülkadir Ceylani, Muhammed el-Haccar ve Muhammed el-Kirmani den yararlandı.
Prof.Dr. Raşit Küçük, Prof.Dr. Ahmet Turan Arslan, Prof.Dr. Faruk Beşer vb. hocalarla Araştırma İnceleme Enstitüsü’nde çalıştı. Kurumun genel sekreterliğini yürüttü. İlim Yayma Vakfı’nda açılan “İhya” adlı müessesede “araştırmacı” sıfatıyla yer aldı. Prof.Dr. Nurettin Itr’ın Usul-i Hadis derslerinde hazır bulundu.
1997 yılında “Moğol İstilası ve Abbâsî Devleti’nin Yıkılışı-Cengiz ve Hülâgû Dönemleri (616-656/1219-1258)” adlı teziyle İslâm Tarihi Anabilim Dalı’nda Doktor unvanını aldı.
20.08.1998 tarihine kadar Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Vaizlik ve Müftülük görevlerinde bulunan Özdemir, anılan tarihte Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rize İlahiyat Fakültesi’ne öğretim üyesi olarak atandı. Yönetim kademelerinde bulundu.
Rize’de bir grup gönüllü ile Ensar Vakfı şubesini faaliyete geçirdi, çeşitli kültürel etkinliklerin yanı sıra öğrenci hizmetleri yürüttü. İki dönem Ensar Vakfı eş başkanlığı görevini üstlendi, Basın Sözcülüğü yaptı, ardından yöneticilerinin talebiyle desteklerini resmi vazife almaksızın gönüllü olarak sürdürdü.
Özdemir, 20.02.2009 tarihinde Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’ne Öğretim Üyesi olarak geçti. Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nde çeşitli yöneticilik görevlerine ek olarak Yaşlı ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcılığı, Yönetim Kurulu, Yürütme Kurulu üyeliğinde bulundu.
Seksenli yıllarda MSP Ilgın İlçe teşkilatında yer aldı, başkentte faaliyet icra eden Siyaset Akademisi’ni tamamladı ve RP’nin kuruluş sürecinde Genel Merkez Görevlisi olarak Nevşehir İl Teşkilatını kurdu.
2006’da Doçent, 2011’de Profesör olan Özdemir, bir çok telif ve tercüme kitap, makale, bildiri yayınlamış; tez yönetmiş; sempozyum düzenlemiş, konferans vermiş, seminer çalışması ve ulusal ve yerel televizyon programı yapmıştır.
Türkiye Yazarlar Birliği, Ensar Vakfı Rize Şubesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyesidir.
Moğol İstilası (İstanbul 2005), adlı eseri Türkiye Yazarlar Birliği’nce İnceleme dalında “Yılın Yazarı” ödülüne layık görülmüştür. Arapça (Çok iyi), İngilizce (İyi), Farsça (Orta) bilmektedir. Evli olup ve üç çocuk babasıdır.

Bu haber 962 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 3:05 pm A A
BENZER HABERLER