18° Kapalı

Baykal’dan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

Ilgın Gündemi - Aralık 5, 2018 10:05 am A A

Ilgın’ın ilk kadın Belediye Başkan Aday Adayı olan Demet DİNÇ BAYKAL 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Baykal mesajında tüm dünyada kadınların daha insanca yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlandığını kaydeden AK PARTİ Belediye Başkanı Aday Adayı Demet DİNÇ BAYKAL,  şu ifadelere yer verdi.

“Demokrasinin beşiği sayılan Avrupa ülkelerinden çok daha önce, 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmiş olması sebebiyle de 5 Aralık günü Türk Milleti için ayrı bir öneme sahiptir. Bu, bizim kadınlarımızın geçmişten günümüze her zaman hak ettiği değeri gördüğünün ve hayatın her alanında aktif rol aldığının somut bir örneğidir. Büyük Önder Atatürk’ün söylediği gibi “Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur.” Dolayısıyla, bugün her alanda kadın sayısının artıyor olması, değişim ve dönüşümün en somut örneğidir. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. “Cennet annelerin ayakları altındadır” buyruğuna yürekten inanan bir dinin mensubu olan bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Yaşantımız boyunca, doğumdan ölüme her anımızda varlıklarıyla onurlandığımız, desteklerini bizden hiç bir zaman esirgemeyen kadınlarımızın Kadın Hakları Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum.”

 

Bu haber 2275 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:05 am A A
BENZER HABERLER