14° Kapalı

Başkan Tunç ‘Değeri Bilinmeyen Termal Kaplıcamız”

Ilgın Gündemi - Şubat 22, 2021 10:08 am A A

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİZ İÇİN ILGIN

Başkan Tunç ‘Değeri Bilinmeyen Termal Kaplıcamız”

Gelecek Partisi Ilgın İlçe Başkanı Mesut Tunç Ilgın Gazeleri ile buluştu.

Başkan Mesut Tunç ‘Değeri Bilinmeyen Termal Kaplıcamız’ diye içini çekerek başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı.

“Değerli Basın Mensuplarımız ve kıymetli Ilgın’lı Hemşerilerim. Ilgınımız tarihiyle ve termal kaplıcasıyla önemli bir konumdadır. Ne yazık ki değeri bilinmeyen milli servetimiz (Termal Kaplıcalarımız) yıllardır İç ve dış turizme ne reklamı yapılmış ne de yatırımcıya olanak sağlanmıştır. Kaplıcamıza olan yoğunluğun az olması bölgedeki bütün esnaflarımızı etkilemektedir.Halbuki Termal suyumuzla seracılık teşviklerinde bulunsak yatırımcılara olanak sağlarsak yılın her ayı meyve-sebze üretimi gerçekleştirmemiz mümkündür.

Esnaflarımız gerçekten zor bir dönemden geçiyor. Pandemi nedeniyle esnaflarımızın işleri kötü durumda siftahsız dükkan kapatan esnaflarımız var. Bununla ilgili verilen destekler yetersiz durumdadır. Umarım biran evvel bu kötü günlerden kurtuluruz.

Gençlerimiz doğduğu yeri ve kültürünü unutarak iş bulma imkanları ile doyduğu yere taşınarak kültürünü unutmaktadır. İşsizlik hat safhada

, gençlerimize iş olanakları olmadığı için sürekli olarak genç nüfus kaybımız vardır.

Kurulması planlanan ve halen bir çalışma olmayan organize sanayi bölgemiz biran evvel hizmete geçmeli ve Ilgında iş bulamayan hemşehrilerimize iş olanakları sağlanmalıdır.

Bazı bankalar ve cezaevinin kapanması esnafımızı büyük ölçüde etkilemiştir ve Ilgınımızı küçülmeye doğru gittiğini göstermektedir.

Mevcut iktidar mensupları, yıllardır Ilgın için planlanan projeleri kendi çıkarları doğrultusunda konumlandırarak, Ilgın gerilemeye itelenmiştir. Yeni Hastanenin Projesini şehrin dışına yapıp hastanenin yapımından daha pahalı üst geçit yapmak değildir yenilik. Hastane kolay ulaşım sağlanacak konumda olmalıdır. Yeni hastanemiz var ama! Emar cihazımız ve uzman doktorumuz yok ve buna benzer projelerde çıkar için değil de Ilgın’ın gelişmesi için planlanması tek ümidimizdir.

Üniversitemiz ve KYK yurdumuz var fakat öğrencimiz yok denecek kadar azdır. Bununla ilgili Şehrimizde iş olanaklarına yönelik Ziraat Mühendisliği Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Termal Kaplıcalarımız İçin Turizm Fakültesi gibi bölümlerin getirilmesi Üniversitemizin biran evvel canlandırılması gerekmektedir. Çünkü üniversite demek bilgili gençlerimizin yetişmesi, esnafımıza ve Ilgın’a büyük ölçüde katkılarının olması demektir.

Değerli basın mensupları Genel başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu hocamızın Ilgın halkına tüm içtenliğiyle selamları var, kendileri en kısa zamanda Ilgın halkımızla buluşmak üzere geleceğini belirtti.

            Çınarımız köy ve mezralara kadar hızlı bir şekilde kök salmaya devam ediyor. Bize gönül veren dostlarımızı ilçe başkanlığımıza mutlaka bekliyoruz” dedi.

Bu haber 1327 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:08 am A A
BENZER HABERLER