28° Parçalı bulutlu

PARLAK; TORBA YASASI olarak bilinen yasa hakkında bilgilendirme

Ekonomi - Ağustos 27, 2016 8:09 pm A A

Başkan PARLAK; TORBA YASASI olarak bilinen yasa hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ilgın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertuğrul PARLAK, Mecliste görüşülen ve resmi gazetede yayımlanan kısa adı TORBA YASASI olarak bilinen yasa hakkında bilgilendirmede bulundu.

Başkan PARLAK sitemize yaptığımız açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Odamız, Birliğimiz ve Konfederasyonumuzun yaptığı yoğun ve ısrarlı talepler sonucunda, Esnaf ve Sanatkarlarımızın kamuya olan borçlarının gecikme faizlerinin silinmesi, 6735 sayılı bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun 19.08.2016 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Buna göre;  Kamuya olan borçların yeniden yapılandırılmasında Esnaf ve Sanatkarlarımızın borcu olduğu kurumların; Her türlü vergiler, Trafik cezaları, Sgk prim borçları, Yargı borçları, Belediyelere ait borçlar, resim ve  harçlara ait borçlar, daha önceden 6552 sayılı kanunda yapılandırılmış ve ödenmediği için yapılanması bozulan borçlar gibi kamuya ait bütün borçların tekrar yapılandırılması ve gecikme faizlerinin silinmesi söz konusudur. Yeniden yapılandırılacak borçlarda, yapılandırma kapsamına giren borçların asıllarında bir indirim yapılmayacaktır.  Ancak bu borç asıllarına uygulanan gecikme cezası, gecikme faizi ve gecikme zamları ile vergi cezalarının tamamı silinmektedir. Bunu yerine, enflasyon (yurt içi ÜFE) oranında daha düşük güncelleme faizi hesaplanacak, yapılandırılan borç toplamı peşin ya da, iki ayda bir olmak üzere 18 eşit taksitte toplam 36 aya varan vadede ödenecektir. İlgili kanundan yararlanmak isteyen esnafımız ve vatandaşımızın borçlu olduğu kurumlara 31 Ekim 2016 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekmektedir.  Ekonomik sorunlarla boğuşan Esnaf ve sanatkarın kamuya ait borçlarını ödeyebilmesin de fayda sağlayacak bu kanunun borçların ödenebilmesi için fırsat olduğunu düşünüyoruz.   Bunun yanında Bağ kur primlerinin makul seviyeye düşürülmesi için de gerekli taleplerimiz devam etmektedir” ifadelerini kullandı. IHHtimthumb

Bu haber 1714 kez okundu.
Ekonomi - 8:09 pm A A
BENZER HABERLER