21° Parçalı bulutlu

Başkan Özkan, ““Siyasetin Nabzı” yazı dizisinde Ilgın Gazetecileri ile buluştu.

Ilgın Gündemi - Mart 15, 2021 10:01 am A A

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİZ İÇİN ILGIN

Demokrat Parti Ilgın İlçe Başkanı Hakkı Özkan “Siyasetin Nabzı” yazı dizisinde ILGIN GAZETECİLERİ ile buluştu.

Demokrat Parti Ilgın İlçe Başkanı Hakkı Özkan “Demokrat pati olarak Ilgın için SORUNLAR ve Çözüm önerilerimiz  “Siyasetin Nabzı” köşesinde ülkemizin en eski köklü partisi Demokrat Parti ‘ye de yer vermenizden dolayı öncelikle teşekkür ederim.

Geçmiş yıllarda Adalet Partisi ve geleneğinden gelen ilçemize hatırı sayılır hizmetleri bulunan belediye başkanlarımızı da bu vesileyle hizmetlerinden dolayı onları rahmetle anıyorum.

      İlçemizde çözüm bekleyen onlarca sorun varken hele birde bu pandemi dönemi de sorunların daha da artmasına sebebiyet vermiştir. Esnafımız iş yerine kilit vurmuş. Çalışan vatandaşımız işsiz kalmış,  çiftçimiz girdi fiyatları karşısında ve banka faizleri karşısında nefes alamaz hale geldiğini görüyoruz. Emeklimizin alım gücü kalmamış. Öğrencilerimiz okuluna gidemez olmuş. Oysa biz belediye olarak belli alanlarda vatandaşlarımızın kullanımı için internet vericileri bile kuramamışız.

    Demokrat Parti Ilgın İlçe Başkanı Hakkı Özkan “İlçemizde yetersizde olsa bu pandemi döneminde Ilgın Belediyesi ve merkezi hükümet tarafından yapılan yardımların hakkaniyet içerisinde yapılması bizim de parti geleneğimizdir. Umut ediyorum tüm kurumlar da bu hassasiyete önem verir; dikkat eder.

       Bu pandemi dönemin de yüzlerce sahipsiz hatta uyuz olmuş köpek cadde sokak ve parklarımızda insanlarla iç içe bulunmaktadır. Elbette bu Dünya hepimizin ortak alanı. Bu sokak hayvanlarının yaşam haklarını da göz ardı etmeden bunların kısırlaştırılması

, Sahiplendirilmesi, hayvan barınaklarında korumaya alınıp tedavilerinin yapılması doğru olacaktır.

      İlçemiz ülkemizin önemli iki büyük şehrine ( İstanbul  İzmir ) giden yol üzerin bulunmasına rağmen ilçenin giriş ve çıkışları bizlere yakışmayacak bir görüntü arz etmektedir. Çevre yolu güzergahı acilen yeşillendirilmelidir.

      Çevre yolu güzergahından günlük on bin- on iki bin araç geçmektedir,  gerekli çalışmalar yapılmalı. Burası ticaret alanı ilan edilmelidir. Esnafımızın nefes almasına katkı sağlayacaktır.

       Ilgın’nın geleceğin şehiri olabilmesi için bu günden tezi yok partizanlık, hatır-gönül işi kaldırılmalı. İmar planlamalarında estediğe önem verilmeli.  Aynı cadde ve sokaklarda yapılan inşaatlarda kimselere ayrıcalıklar tanınmamalıdır.

       Bir başka husus var ki seçim döneminde imar affı denilerek gündeme getirilen yasadan faydalanmak amacı ile her tarla başına belediyeye cüzi bir para yatırarak yapılan ve de ruhsatlandırılmaya çalışılan bu yapıların belediyemizce yeniden gözden geçirmesi gerekir.

     Başkan Özkan “Şehir içi belediye otobüslerinin kaldırılması bize göre doğru bir uygulama değildir. Hele hele bu pandemi döneminde kontrolsüz bir şekilde halkımızın küçük minibüslere mahkum edilmesini doğru bulmuyoruz.

       İlçemiz de medaş tarafından elektirik tesisatının yeraltına alınması çalışmaları iki yıldır durdu. Belediye olarak gerekli girişim ve çalışmalar yapılmalıdır.

      İlçemizin hemen her yerinde yol kenar taşları veya paket taşlar yerlerinden fırlamış, su ve kanalizasyon arızaları giderilmiş ondan sonra aylarca oranın onarılması bir türlü gerçekleşmiyor. Halbuki bu onarımlar için büyük harcamalarda gerekmez.  Bu işlerde organizasyon eksikliği görüyoruz. 

     Sebze pazarımız çevre ilçelere göre daha iyi durumda, ne var ki burada da pazarda birçok yer boş olmasına rağmen bazı pazarcılar vatandaşın alışveriş yaptıkları alanları tekerlekli tablalarıyla işgal etmektedir. Tabi ki görevlilerin bu duruma seyirci kalması pandemiye davetiye çıkarmaktadır.

    İlçemiz de pandeminin de etkisiyle kültürel faaliyetler durmuş vaziyette. Kültür merkezinin biran önce tamamlanması. Daha sağlıklı pandemi nin olmadığı faaliyetlerin olduğu bir Ilgın umarım .

    Sosyal medyada yerli esnafımızı destekliyoruz. Vatandaşlarımız tercih etsin deniliyor. Ancak malum AVM zincirleri birbiri ardına mahallelere kadar açılıyor. O zaman ne diyelim bunlara? Bunların park alanları bile yok ruhsatlandırılıyor. Bu durumlar kabul edilemez.

  Demokrat Parti Ilgın İlçe Başkanı Hakkı Özkan “Ilgın’lı vatandaşlarımız Akşehir Hıdırlık, Doğanhisar Gölcük ve Kadınhanı Kestel’e piknik yapmaya gidiyor. Halbuki şehrimizin güneyi orman alanı, güneybatısı göl batısı kaplıca olmasına rağmen çözüm üretilmiyor. Kaplıca çevresi neden bir Hıdırlık olmasın. Yıllar önce rahmetli Nevzat İspir’in diktiği badem çalılarıyla kalmış. Var olan tesisler yıkılmış vaziyettedir. Ormanözü çıkışı mükemmel bir mesire alanı durumundadır. Burada az bir masrafla düzenleme yapılabilir. Eğer engel varsa neden çözüm üretilmemektedir.

       Bir başka hususta şehir merkezinde var olan birkaç inşaat malzemesi  (Tuğla , kiremit,kömür,  demir kum vb.) satan esnaflar şehir dışına çıkarılsın derken son iki yılda bunlar mantar gibi çoğaldı. Buna ivedilikle bir çare bulunmalı.

     İlçemiz  sahipsiz gibi bir his uyandırıyor. İlçemizde müdürlük seviyesinde temsil edilen Orman Müdürlüğü, Telekom Müdürlüğü, Medaş Müdürlüğü, TKİ Müdrlüğü, Metoroloji  Müdürlüğü, DDY  şefliği zannederim Ofis Müdürlüğü de bu kervana katıldı. Bunlar kabul edilemez.

    İlçemizde bulunan Yüksek Okul da daha popiler gerekli bölümlerin olmayışı var olanlarında Kadınhanı’na taşınması okulu işlevsiz ve öğrencisiz hale getirmiştir. Halbuki Termale bağlı Fizik Tedavi Bölümü açılması, yüksekokul yanındaki arazinin okula tedarikinin yapılarak okula bırakılması ve Ilgın’da ziraat ve veterinerlik bölümlerinin açılması ilçemizdeki okulun cazibesini artırdığı gibi çiftçimize ve esnafımıza da artı değer sağlayacaktır.

   Son olarak halkımızı, belediyemizi, tüm siyasi partilerimizi, esnaf kuruluşlarımızı Çavuşçu Gölünün kurumasını önlemek için taraf olmaya, Rahmetli Erbakan Hoca tarafından temeli atılan Ilgın Şeker Fabrikasının satıştan tamamen çıkartılması için herkesin el ele vermesini diliyorum.”dedi

Bu haber 1219 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:01 am A A
BENZER HABERLER