15° Kapalı

Başkan Kantekin “Çiftçimiz artan gübre ve ilaç fiyatlarından dolayı tarlalarını ekemez hale gelmiştir”

Ekonomi - Mart 22, 2021 10:15 am A A

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİZ İÇİN ILGIN


DSP Ilgın İlçe Başkanı Yaşar Kantekin “Siyasetin Nabzı” yazı dizisinde ILGIN GAZETECİLERİ ile buluştu.


DSP Ilgın İlçe Başkanı Yaşar Kantekin “Demokratik Sol Parti İlçe Başkanlığı, olarak siyasetin nabzı sorunları ve çözüm önerileri yazımızla bizlere fırsat verdiğiniz için siz ılgınımızın basın mensuplarına teşekkür ederiz.


Milletimizin ana geçim kaynağı olan çiftçilik son ekonomik sıkıntılar nedeniyle sorunlarla boğuşmaktadır. Artan gübre ve ilaç fiyatlarından dolayı tarlalarını ekemez hale gelmiştir. Yatı olana ucuza verilen mazot maalesef çiftçimize mazot parası olarak fahiş artışlar var. Kredi borçlarından dolayı zor duruma düşürülmüş olan milletimiz bu zor durumdan derhal kurtarılmalıdır.


Başkan Kantekin “Emeklilerimizin artan enflasyondan dolayı aylıkları erimiştir. Zorunlu ihtiyaçları olan elektrik, su, doğalgaz gibi kullanımların faturalarını ödeyemez hale gelmiştir. Asgari ücretlimizin durumu maalesef ortada geçim darlığı,aile sorunları artarak devam etmektedir. Esnaflarımızın durumuna gelince kira, vergi SSK giderlerini karşılayamamaktadırlar.


Pandemi sürecinde tamamen kepenk kapatma durumuna gelmiştir. İşsizlik artış göstermekte üniversite mezunu gençlerimiz ekonomik bunalım içerinde onca yıllık emekleri harcanmaktadır. Ilgınımıza gelince belediye öncülüğünde başlatılacak kıymetli ılgınlı iş adamlarımız,bir araya getirilerek yeni iş sahaları açılmalıdır. Mevcut aile şirketine sahip zenginlerimiz birlikte kalkınma projesi oluşturulmalıdır. Belediyemiz kaynaklar oluşturarak çevre yolumuzda boz arazilerde öncülük yaparak yeni iş sahaları oluşturmalıdır. Ticari faaliyetlerin artması sağlanmalıdır. Ekonomizme katkı sağlamalıdır. Kaplıcamız ve otellerimiz belediye ortaklı turizm şirketlerine devredilerek Ilgınımızın cazibe merkezi olması sağlanmalıdır.


DSP Ilgın İlçe Başkanlığı olarak, hak, halk adalet asalet ahlak ilkelerine bağlı olarak rahmetli liderimiz Bülent Ecevit’in yolunda genel başkanımız Önder Aksakal davamız devam etmektedir. Pandemi salgın hastalıktan dolayı ilçe halkımızın maske mesafe hijyen kuralına titizlikle uymasını rica ederiz. Sağlık her şeyden önemlidir. Lütfen dikkat edelim. Sağlıcakla kalın.”dedi.

Bu haber 1922 kez okundu.
Ekonomi - 10:15 am A A
BENZER HABERLER