21° Parçalı bulutlu

Başkan Erkoyuncu Ilgın’da çiftçi bilgilendirme toplantısına katıldı

Ilgın Gündemi - Şubat 26, 2022 6:39 pm A A

Akşehir Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Ilgın Şubesi toplantı ve seminer salonunda düzenlenen çiftçi bilgilendirme toplantısına PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu’da katıldı.

Açılış konuşmasını Akşehir – Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yusuf Yazır yaptı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan başkan Yazır şunları kaydetti:

‘’Buradan Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasını kınıyorum. Bugüne kadar batı da hiç birisi masum değil. Amerika’sı Rusya’sı bunlar zaten hani filler hesabı gibi alta kalan canı çıksın hesabı. Dolayısıyla hiçbirisi masum değil.  Batı vahşet, kan. Yakın tarihten biliyoruz. Suriye’de, Özbekistan’da Afganistan’da Müslümanlara düşmanlık, ediyorlardı” dedi.

Şeker Pancarı fiyatlarıyla ilgili de konuşan Yazır, “Biliyorsunuz şu anda şeker pancarı 875 lira ama güncel fiyatlara göre uygun fiyatta değil. Şu anda girdi maliyetleri değişti. Şimdi de Rusya ve Ukrayna savaşı çıktı. Dolar 14 lirayı geçti. Motorin yükseldi, girdi maliyetleri yükseldi” diye konuştu.

Çiftçilere Pancar tarımından vazgeçmemelerini isteyen PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Pancar üreticilerimiz Ziraat Bankası ATM’sinden artık 25 bin lira çekebilecek. Konya Şeker olarak üreticilerimizin bugünden itibaren ATM’den günlük para çekme limitini 25 bin liraya çıkmasını sağladık. Çiftçimizin kazanması ülkemizin kazanmasıdır. Pancar paralarını 15 Şubat’ta çiftçilerimizin hesabına yatırdık. Her zaman desteğimizi sürdüreceğimiz pancar üreticilerimize 1 milyar 81 milyon 936 bin lira ödeme yaptık. Hep birlikte üretmeye devam

prednisolon 50 mg rezeptfrei kaufen

, desteğe devam inşallah. Çiftçilerimiz pancar tarımından vazgeçmemeli. Ben de bir pancar üreticisiyim. Evet, biliyoruz girdi maliyetleri yüksek. Ancak önümüzdeki aylarda elektrik fiyatlarında ve gübre fiyatlarında düşüş olacağını öngörüyoruz” dedi.

Toplantıya, Pankobirlik Genel Müdürü Tolga Demirhan, Ilgın Şeker Fabrikası Müdür Yardımcısı Nahir Filiz, Ilgın Tarım İlçe Müdürü Veli Uğur, Kadınhanı Ziraat Odası Başkanı Arafa Soydan, Akşehir Ziraat Odası Başkanı Aziz Bingü ve çok sayıda çiftçi katıldı.


Bu haber 817 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 6:39 pm A A
BENZER HABERLER