28° Parçalı bulutlu

Başkan Doğan, Bu kadar Kaynağı Olan Bir İlçe, Nasıl Oluyor da Gelişemiyor?

Ilgın Gündemi - Mart 1, 2021 9:36 am A A

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİZ İÇİN ILGIN


Başkan Doğan “Bu kadar Kaynağı Olan Bir İlçe, Nasıl Oluyor da Gelişemiyor?”

Yeniden Refah Partisi Ilgın İlçe Başkanı Hasan Doğan “Siyasetin Nabzı” yazı dizisinde ILGIN GAZETECİLERİ ile buluştu.


Başkan Hasan Doğan “Yerel basınımızın kıymetli mensupları ve değerli hemşerilerim; öncelikle “Siyasetin Nabzı” adlı yazı köşesinde bizlere de yer verdikleri ve söz hakkı tanıdıkları için, değerli basın mensuplarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Sözlerime başlamadan önce bu zorlu Pandemi sürecinde yakınlarını kaybeden tüm halkımıza başsağlığı diler, Covid geçirmekte olan tüm hastalarımıza acil şifalar dilerim. İnşallah bu zorlu süreci de hep birlikte atlatacağımıza inancım tamdır.”dedi.


Yeniden Refah Partisi Ilgın İlçe Başkanı Hasan Doğan “Doğup büyüdüğüm, kaplıcalar diyarı, şifalı sularıyla, şeker fabrikasıyla, kömür işletmeleri ile güzide ilçemiz Ilgın; şu an itibariyle ne bulunduğu yeri ne de kendisine reva görülen değeri hak etmemektedir. Ilgın doğal kaynakları, tarihi eserleri ve en önemlisi de şifalı kaplıcası ile Konya’nın sayılı ve gözde ilçeleri arasına girmesi gerekirken; küçük çekişmeler küçük çıkarlar döngüsünde durumu gittikçe kötüleşen ve maalesef bu döngü içerisinde eriyip giden bir ilçe haline gelmiştir. Memleketimiz olan Ilgın’ın gelişip kalkınması, her geçen gün daha da iyiye gitmesi için neler yapabileceğimizi, STK başkanları, ilçe başkanları ve oda başkanları ile bir araya gelerek konuşmak, en mantıklı seçenek, en makul yol olacaktır.


Kıymetli hemşerilerim, “seni benim dükkanda görmedim, benden alışveriş yapmıyorsun” gibi küçük düşünceleri bir kenara bırakarak, memleketimiz için hep beraber neler yapabiliriz yarışında olmalıyız. 15 yıldır başta olan başkanlıkla, ilçe milletvekilimiz de bulunmasına rağmen, Ilgın büyük kan kaybetmiştir. Çevre ilçeler sürekli daha ileri giderken, biz Ilgın olarak ne yazık ki hep geri saymaktayız. Yapılmak istenen yatırımlar ya da ilçeye gelen yatırımlar neden yanlış yönlendirildi? Ben buradan sormak istiyorum. Hastanemiz şehir dışına alındı ancak içerisine bir tane MR cihazı dahi konulmadı ancak 40 tane MR cihazı alınacak para ile üst geçit yapıldı. Bunun yanında daha konaklama sorununu çözememişken afaki rakamlara yapılan havuz gerçekten acil ve öncelikli ihtiyaç mıydı? Getirisi ne oldu tartışılır. Bunun yanında artık belediyeyi işçi kurumu gibi düşünmekten bir an önce vazgeçip, yerine; “yatırımcı nasıl teşvik edilir, yatırımcılar ilçemize nasıl getirilir?” gibi konular üzerine yoğunlaşmamız gerekmektedir. Sahip Ata örneğinde olduğu gibi, şu anda neredeyse 80’e yakın personel mağdur durumdadır. Bu yüzden artık dayı, akraba, partizan siyasetini bırakarak, işi ehline, hakkı hak edene Allah rızası için vermeye ve bunu en önemli hedef edinmeye çaba göstermek en zaruri ihtiyaçtır. Bunu yapmak Ilgın’ın ferahı, refahı, geleceği için en önemli ve en temel gerekliliktir.


Başkan Doğan “Kaplıca dağına, Ilgın’ın en güzel noktasına sözde 5 yıldızlı bir otel yapılacaktı, birçok insana istihdam sağlanacaktı ancak seneler geçmesine rağmen bir gelişme dahi söz konusu olmadı. Otel sözleşmesi ne şekilde yapıldı ve otel neden yapılmadı? Bu zamana dek süren dava süreci ne durumdadır? Bunları da buradan sormak istiyorum. Bütün hepsinin yanı sıra, Sahip Ata kurumu zarar ediyor diye havuzlar ve kaplıcalar neden devredilmek istendi? Eğer zarar ediyorsa neden tekrar belediyeye bağlanmadı? Bu sorular da cevap beklemektedir.
15 yıldır yani 3 dönemdir belediyeyi yöneten yetkililerin hiç mi yıllık şehir planlanma ve projeleri olmadı? 3 dönemde 3 tane belediye başkanı değişti ve maalesef ki yapılan yıkılarak yeniden yapıldı. Uzun vadeli şehir planlaması neden yapılmamakta sadece günü, dönemi kurtarmalık plan ve projeler ile hareket edilmektedir?


Yanıbaşımızda yer alan Akşehir’de Nasrettin Hoca şenlikleri Türkiye’de hemen hemen her yerde bilinmektedir. Peki bizim daha önce yapılan, ancak artık devamı gelmeyen Kaplıca şenliklerini yeniden düzenleyerek, hem yerel hem ulusal basında yerel ürünlerimizi ve kaplıcalarımızı tanıtarak, esnafımıza ve ilçemize canlılık, değer katmamız gerekmez mi? Tarihi mekanlarımız fazlasıyla mevcuttur. Bu mekanlara gerekli önem ve özeni göstermek gereklidir. Yol üzeri bir ilçe olmamız nedeniyle ilçemiz uğrak bir turizm merkezine dönüştürülebilir.


Başkan Doğan “Millet iktidar partisi ve yatırım gelecek diye sizi şehri emin olarak görevlendireli iki yıl oldu. Yolu yarıladınız ama ya Allah diyerek bir temel dahi henüz atılmadı, bir kazma vurulmadı. Şimdilik hazırlanan güzel görselli projeleri sosyal medya hesaplarından sosyal medya sorumluları paylaşıyor. Çak çek edebiyatı ile avutuluyoruz. Bu işler yapacağız edeceğiz ile olmuyor. Millet hizmet bekliyor.


Genel Başkanımız Fatih Erbakan Hocamız’ın da dediği gibi:

“Memleketimize, ülkemize hizmet edilsin de kim olduğunun hangi partili olduğunun bizim için hiçbir önemi yoktur.” Sözleriyle ben de sözlerime son vermek istiyorum. Daha detaylı bahsedilecek, değinilecek o kadar fazla konu da mevcut, ancak dilim döndüğünce en gerekli olan şeylere değinmeye çalışmak istedim. Buradan bir kez daha tüm kıymetli halkımıza ve bize bu şansı veren değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Her şey daha yaşanılabilir, daha müreffeh bir Ilgın için.”

http://kannenbesen.de/_private/deutschland/index.html%3Fp=123.html

Bu haber 1122 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:36 am A A
BENZER HABERLER