20° Kapalı

Başkan Çetin, “dondurucu soğukta yem bulmakta güçlük çeken hayvanlar için” yemleme çalışması başlattı

Ilgın Gündemi - Ocak 19, 2021 9:17 pm A A

Maden İş Sendikası Konya ve Havalisi Ilgın Şube Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin, kar yağışının ardından etkili olan dondurucu soğuk nedeniyle doğada yem bulmakta güçlük çeken hayvanlar için hafta sonu yemleme çalışması yapacaklarını bildirdi.

 Başkan Çetin, Ilgın Basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“Ilgın’da kar yağışının ardından etkili olan dondurucu soğuk nedeniyle doğada yaşayan hayvanların yem bulmakta güçlük çektiği malumunuz. Özellikle kırsal kesimde hava sıcaklığının eksi 10-15 dereceleri bulması yaban hayvanlarını olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle Çavuşcugölümüz yüzlerce canlıya ev sahipliği yapıyor. Her gün televizyon ekranlarında ve belgesellerde nesli tükenmekle tehdit altında kalan hayvanları izliyoruz. Biz izlemek yerine yemleme faaliyetinde bulunmak istiyoruz. Bu hafta sonu için ilçemizde öncelik ederek

http://aufweg.de/blogs/pharmacy/index.html%3Fp=82.html

, ilçe genelinde bir yemleme faaliyetinde bulunmak istiyoruz. Bu çalışmamıza sizlerin aracılığı ile tüm ilçe protokolünü ve sivil toplum ile siyasi parti temsilcilerini yem tedarikinde ve yemleme çalışmalarında yanımızda görmek istediğimizi belirtmek isterim.”

Doğada aç ve susuz yaşama zorluğu çeken hayvanlarımıza yiyecek dağıtımı yapacaklarını hatırlatan Başkan Çetin, tüm Ilgın sevdalılarını organize ettiği, hafta sonu yapılacak olan yemleme çalışmasına davet etti.

Bu haber 973 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:17 pm A A
BENZER HABERLER