16° Açık

Bangladeş’li öğrenciler Ilgın’da

Eğitim - Ekim 31, 2018 2:00 pm A A

Selçuk üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Uluslararası Mevlana İmam Hatip Lisesinde okuyan Bangladeş’li öğrenciler Konya İHH İnsani Yardım Derneği Ilgın Temsilciliği’nin daveti üzerine Ilgın’a geldi.

Bangladeş’ten gelen misafir öğrenciler Konya İHH İnsani Yardım Derneği Ilgın Temsilciliği’nin ev sahipliğini yaptığı Ilgın Belediyesi’nin desteklediği program ile ‘Ilgın Gezisi’ yaptı.

Ilgın’da bulunan Lala Mustafa Paşa Külliyesi, Kumdöken Çeşmesi, Çiğil Merkez Cami’yi  ziyaret ettiklerini hatırlatan,  Konya İHH İnsani Yardım Derneği Ilgın Temsilcisi Abdullah Yağcı şöyle konuştu;

“Bizim bu programı yapmaktaki amacımız ilimize okumak için yurtdışından gelen  misafir öğrencilere ülkemizin Konya’mızın nasıl misafirperver olduğunu göstererek yabancılık çekmemeleri için onlarla ilgilendik ve ilçemizin tarihi, kültürü ve sosyal yapısı olmak üzere farklı yerlerini gezdirdik. Şehit ailelerini ve şehitliği ziyaret ettik. Misafirlerimizi ülkemize yakışır şekilde ağırladık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu programlara devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bangladeş’li öğrenciler, Çiğil mahallesinde ikamet eden şehit aileleri ziyaret ettiler. Şehitlikte dua ettiler.

Şifalı Kaplıcaları ve Ilgını beğendiklerini dile getiren öğrenciler Ilgın insanın misafirperverliği içinde ayrıca teşekkür ettiler.

Bu haber 1919 kez okundu.
Eğitim - 2:00 pm A A
BENZER HABERLER