11° Açık

“Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş”

Ilgın Gündemi - Mayıs 7, 2021 12:35 pm A A

Ilgın dün acı bir haber aldı. Ilgın’da bir çok gence abilik, öğretmenlik ve idarecilik yapmış olan emekli öğretmen Selamin Çiçek’in vefat haberini kardeşi eski Sulama Birliği Başkanı Hasan çiçek’ten verdi.

Sevenlerini yasa boğan haber, sosyal medya hesaplarına döküldü.

Ilgın Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Aydın Arılık, Selamin hoca hakkında şunları söyledi;

“Evet sevgili müdürüm Selamin Çiçek , sevgili abim; 14 yaşında hic bir hedefi olmayan birini elinden tuttun, bugünlere getirdin ve bugün o tuttuğun ellerimle seni kara toprağa teslim ettim. Babamdan sonra hayatımın her anında olan bir insana bu borç nasıl ödenir bilmiyorum ama bir sorma fırsatım olsaydı eminim bana derdin ki daima başarılı ol bana borcunu oyle ödersin derdin.


Bir meslek öğrensin diye Endüstri Meslek Lisesine gönderilen çocuklara sadece meslek değil hayatı da öğreterek mezun ettin.


Öyle hedefler koyardın ki, Meslek Lisesi bir yarışmanın içinde varsa bir seçenek var o da birinci olacak onun dışında bir dereceyi asla kabul etmezdin bize de öyle bir özgüven verirdin ve o Meslek Lisesinden Doktorlar, Mühendisler, Öğretmenler ve hayatın her kademesinde işini en iyi şekilde yapan nesiller yetiştirdin. Dedim ya 14 yaşında elimden bir tuttun bugüne kadar en karamsar anlarıma ortak oldun maddi manevi her daim yanımda oldun. Bugün cenazene katılıp mezarında göz yaşı dökenlerin bir çoğu öğrencindi ve hepsinin benimkine benzer seninle hikayeleri vardı. Ilgında bir nesilin hayatına yön verdin ekmeğine vesile oldun, ayrılık erken oldu ama emir büyük yerden Rabbim seni bizden daha çok seviyormuş, hayatına dokunduğun herkesin duaları seninle sevgili müdürüm. Velhasıl burada yazılacak bir kaç cümle seni anlatmaya yetmez ama bu dünyada biz senden razıydık, iyiliğine yardımseverliğine, insanların hayrına ömrünü adadığında şahit olduk. Ve ben senin insanlığını, öğretmenliğini müdürlüğünü dilim döndüğünce anlatmaya devam edeceğim. Mekanın cennet olsun” dedi.

“Arkasında onlarca seven ve gözü yaşlı genç nesiller bıraktı” diyen Gazeteci Sıtkı Çifçi ise şunları kaydetti;

“Mekanın Cennet, Ruhun Şad Olsun” Koronavirüs pandemisi hayatımıza girdi gireli sevdiklerimizi tek tek uğurluyoruz. Sevdiklerimizi toprağa verdiğimiz bu günler de, Sevilmek, Saygı görmek, iyi anılmak şüphesiz her insanın isteyeceği ölümlerdir. Son aylarını sıkıntı pandemi hastalığı ile mücadele içinde geçiren Saygıdeğer Büyüğümüz Emekli Eğitim Görevlisi Selamin Çiçeği’ de sevenleri son yolculuğuna uğurladı. Arkasında onlarca seven ve gözü yaşlı genç nesiller bıraktı. Herkes tarafından sevilen Koca Çınar hayat tecrübesi ile öğrencilerine önder olurken, velilerine ve çevresine insan yetiştirmenin en önemli derslerini verdi.En Önemli Cümlelerinden Olan “Ben Çaycı yetiştirdim, Doktor Yetiştirdim. Öğretmen Yetiştirdim. Ama benim için önemli olan İnsan olması, Adam olması” sözü yetiştirdiği nesillerin kaldı. Çoğu insana Öğretmen Müdür olmaktan ziyade Baba olmayı başaran güzel insanlardan biri idi. Hayatının bir çok alanında öğretmenlik – Müdürlük yapan Eğitim Neferimiz çok badirelerde atlattı. Ama hiçbir zaman Hedefinden İnsan Yetiştirme arzusundan vazgeçmedi. Sevgi görmek saygı görmek YÜREK ister. Görüyoruz ki; Bu dünyayı bırakan Selamin Çiçek hocamız arkasında koca bir sevgi yumağı bırakmış. Sosyal Medya ve sevenleri duyduklarına inanamadı. Gözyaşlarına hâkim olamayan sevenleri onun arkasında dimdik durdu. Mekânın Cennet Olsun koca yürekli insan, sevenlerinin duası hep seninle. Bu vatana çok güzel ve onurlu insanlar yetiştirdin. Her biri ayrı yerde, ayrı mekanlarda filizlendi ve büyüdü. Senin yolundan gidecek Güzel İnsanlar Var. Mekanın cennet Ruhun şad olsun” ifadelerini kullandı.

Bizde Ilgın Hak aber ailesi olarak Selamin hocaya Allah’tan rahmet yakınlarına, sevenlerine

, öğrencilerine baş sağlığı diliyoruz. IHH

Mekanın cennet olsun hocam.

Bu haber 1796 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:35 pm A A
BENZER HABERLER