19° Parçalı bulutlu

Atilla İspir’in Kaleminden Hayati Ekşioğlu

Ilgın Gündemi - Ekim 13, 2014 1:52 pm A A

Atilla İspir’in Kaleminden Hayati Ekşioğlu

Görevleri gereği küçük şehirlere bazı insanlar gelirler.Bir süre sonra da hayatın kendilerine çizdiği yolda başka diyarlara giderler.Onlar gittikten sonra anlarsınız ki,toplum tablosunun ışıklı bir köşesindeki renkler soluvermiştir.Çünkü o renkleri aydınlatan ışık sevgidir.Bu defa o sevgi günlerdeki hatıraları renklendiri.              Elinizle, sesinizle,gözünüzle dokunamadığınız o renkli kişilik uzun bir süre o beldeye yokluk acısı verir.

Sonra o belde insanın yüreğindeki unutulmazlar listesinde yer alır.

Onu 30 yıl önce oğlumun sünnet düğününde bir dost ‘’ Hastanemizin yeni gelen Başhekimi Operatör , Doktor Hayati EKŞİOĞLU ‘’ diye tanıştırmıştı. Ayağındaki yeşil adana şalvarı ,sırtındaki beyaz mont,ayağındaki yüksek topuklu kasımpaşa kunduraları , aslan yelesi kabartılmış kıvrık saçları ve 180 boyu ile ince dalan bu sarışın delikanlı düğündeki bütün kalabalığın dikkatini çekmişti.

O anda kimse onun yakın zamanda,Ilgın’ın bizim Hayati’si olacağını,yüreklere yerleşip , herkesi ‘’ insan sevgisi’’nin mutlu dostluğu ile kucaklayacağını bilemezdi.

Bütün kenar mahalle , köy ,kasaba garibanlarının Hayati’si idi.Onların çoğunu isim olarak çağırırdı.Usta bir cerrah , okuyan , araştıran , özel olarak çağrıldığı seminer ve mesleki toplantıları kaçırmayan mesleğine aşık , insanlara şevkat , sevgi , samimiyet ile yaklaşan , hayvan sevgisiyle evini kuşlarla dolduran , cins kangal köpekleri bütüp besleyen , balkonunu çiçek bahçesi haline getiren güzel ve markalı giyinmeyi seven , sohbetlerindeki derin , hikayeler ve espirilerle insanları güldürmekten hoşlanan , arada bir dostlarını, memleketinden siparişle getirttiği özel tavalarda yaptığı hamsi ziyafetlerine çağıran ışık dolu , rengarenk bir insandı.

O ılgın’a geldikten sonra hastanede ve acilden ameliyatlık hastaların Konya’ya sevki yok denecek kadar azalmıştı.En son ameliyatlarla bile zayiatı yoktu.Operatör Hayati olunca , hasta güvenle kendini ona teslim ederdi.

Özel muayenesi varken de mesai harici dinlenemez geç saatlere kadar dolar taşardı.Çoğu zaman gelen garibanların verdiği parayı iade eder sırtlarını sıvazlayarak savarken , eczacı eşi İpek hanımın müşterilerini bile çalar , ilaç temsilcilerinin bıraktığı ilaçlardan seçer onlardan verirdi.

Hastane koridorlarında onu muayene odasının önü hep dolu olurdu.Her içeri girenin adıyla hatırını sorar, espirilerle moral vererek önce gizlice piskolojik denetimden geçirirdi.

Bunun sebebini ‘’ Hastanın piskolojik durumunu teşhis için önemli ip uçları verir’’ derdi.

10 yıl kadar önce babası ağırbir hastalıktan İzzet Baysal Hastanesine kaldırılmıştı.Ablamın oğlu Prf.Yıldırım Çınar oranın dekanıydı ve onunla yakından ilgilenmişti.1 ay kadar önce Hayati Ilgından gitmek için hazırlık halindeyken Yıldırımda Ilgına gelmişti…İkisini Bedestende buluşturdum.Yalnız kaldığımızda Yıldırım ; Hayatinin başarılı bir doktor olduğunu , Ilgında kaldığı uzun yılların ,Ilgın için bir şans olduğunu anlattı.Hayati’nin karadenizin en kalabalık , etkin ve yaygın ailelerinden Ekşioğlulara mensup olduğunu , Ekşioğluların yoğun olduğu istanbulun  ona daha geniş imkanlar sunabileceğini söyledi.

iki güzel kızı büyümüşler , önemli üniversiteler bitirp İstanbulda yaşıyorlardı.Hayati Bey orada önemli bir hastanede teklif aldı ve çocukların yanına gitti.Değerli eşi İpek hanımda eczaneyi taşımak için İstanbuldaki dükkanlarının boşalmasını bekliyor.Onları Ilgınlı en az benim kadar tanıyor.. Onun için Uzatmayacağım. amacımız onun hatırasını Ilgınlı ile paylaşmaktı. Hayati beyin İpek hanımın dünya güzeli kızlarının mutlu , başarılı , sağlıklı ömürleri uzun , yolları açık olsun.

Bu haber 2914 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 1:52 pm A A
BENZER HABERLER