12° Parçalı bulutlu

Aracını satarak aldığı inek beşiz buzağı doğurdu

Ilgın Gündemi - Mayıs 6, 2021 2:15 pm A A

Konya’nın Doğanhisar İlçesinde aracını satarak aldığı inek, 5 ölü buzağı doğurdu.

Yenice Mahallesinde besicilikle uğraşan Kerim Göktaş, ineklerinden birinin rahatsızlanması üzerine veteriner hekim çağırdıklarını belirterek, ineğin 5 ölü buzağı doğurduğunu söyledi.

Suni tohumlama sonucu gebe kalan ineğinin erken doğum sonucu, buzağıların ölü doğmasının üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Göktaş, şunları kaydetti;

“Bir tek ineğim var. Onuda aracımı satarak aldım. Veteriner Hekimizin implant tedavisi ile gebe kaldı. Tohumlama sürecinde, hayvanıma akşam holstein, sabah ise simental boğa sperması ile tohumlanmasını istedim. Bu nedenle doğan buzağıların üçü holstein, ikisi ise simental doğdu. İneğimiz meğer her iki tohumlamadan da gebe kalmış. Aracımı satarak aldığım bir tek ineğimin beşiz doğurması beni sevindirecekti ama nasip değilmiş, çok üzüldüm.” dedi.

Beşiz buzağıların doğumunu gerçekleştiren Veteriner Hekimi İbrahim  Terlemez ise

https://antibioticos-online.com

, “Böyle bir durumla ilk kez karşılaştım. Üçüz doğumlar veya dördüz doğumlarla karşılaşıyoruz. Fakat bu ineğin beşiz doğurmasına bizde şaşırdık” dedi.


İneği ve ölü doğan buzağıları muayene eden Veteriner İbrahim Terlemez, buzağıların doğumdan önce yeterli beslenemediği için öldüğünü tahmin ettiğini belirtti.

 
Terlemez, buzağıları kurtaramadıklarını fakat ineğin sağlıklı olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber 3232 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:15 pm A A
BENZER HABERLER