14° Kapalı

Araç Sahipleri Bu Habere Dikkat! Jandarma Denetime Başladı.

Ilgın Gündemi - Kasım 14, 2014 11:28 pm A A

Ilgın’da tarım işçisi, öğrenci servisleri denetlendi ve fazla yolcular servisten indirildi

İlçemizde Jandarma trafik timleri, tarım işçi ve öğrenci taşıyan servis araçlarına yönelik olarak denetim ve kontrollerini sıklaştırdı.

***

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde elma toplamaya giden 17 tarım işçisinin hayatını kaybetmesinin ardından Ilgın İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Trafik Timleri, ilçe genelinde servis araçlarına yönelik yaptığı denetim ve kontrollerini sıklaştırdı.

Beyşehir-Ilgın karayolu üzerindeki uygulama noktasında jandarma trafik timlerinin servis araçlarına yönelik denetimlerine jandarma asayiş timleri de destek verdi. Jandarma trafik timleri, uygulamalarında tarım işçisi, okul servis araçlarını ve sürücülerini okul servis aracı denetim formuna göre kontrol etti, eksikleri olup olmadığını denetledi.

***

Jandarma trafik timleri, sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takıp takmadığını, fazla işçi ve öğrenci alıp almadığını, servise öğrenci dışında yolcu alıp almadığı, aracın zorunlu kış lastikleri takılı olup olmadığı, farların tamamının yanıp yanmadığını, öğrencilerin biniş ve inişleri sırasında ‘dur’ yazılı lamba kullanılıp kullanılmadığı, her koltukta emniyet kemeri bulunuyor mu, okul taşıtı ibaresi yazıyor mu, gibi formda yer alan bilgileri kontrollerinde inceleyerek mercek altına aldı.

***

Yapılan uygulamalar esnasında çok sayıda tarım işçisi ve öğrenci servisleri durdurulup tescil belgesinde yazan yolcu sayısı ile otobüsteki oturan ve ayakta yolcu sayısı karşılaştırılarak fazla yolcusu, eksik evrakı bulunan servis sürücülerine Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddesine göre cezai işlem uygulandı. Fazla işçi taşıdığı tespit edilen servisteki yolcular indirilerek, yol kenarında bekletilerek servisin diğer işçileri tarlaya bırakıp, uygulama noktasında kalan işçilerin tekrar alınması istendi.

***

Uygulamada son bir hafta içerisinde işçi ve öğrenci servisleriyle ilgili yaşanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarına dikkat çeken jandarma, bu tür denetim ve kontrollerin bundan sonra da devam edeceğini ifade etti. Jandarma timleri, öğrencileri emniyet kemeri takmalarını ve bunu alışkanlık haline getirmeleri yönünde uyardı. Jandarma servis araçlarını trafik yönünden denetlerken, jandarma asayiş timleri de aynı güzergahta seyir halinde olan araçları durdurup, ekip otolarındaki JEMUS sistemini kullanarak kimlik sorgulaması gerçekleştirdi.

***

Jandarma uygulamada fazla yolcusu bulunmayan, emniyet kemeri takılı olan ve eksik evrakı olmayan sürücülere teşekkür etti.

Bu haber 971 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:28 pm A A
BENZER HABERLER