10° Açık

Allah’ım Belediyemize – Devletimize Güç Kuvvet Versin

Ilgın Gündemi - Aralık 11, 2017 9:05 am A A

Geçtiğimiz hafta Ilgın Belediyesi araç filosuna yeni araçlarını ekledi. Araç filosunu sıralayan Ilgın Belediyesi çarşı merkezinde gövde gösterisi yaptı. Çarşı merkezinde sirenlerle kornalarla adeta bayram havasını canlandıran Ilgın Belediyesi çoğu vatandaşdan olumlu sonuçlar alırken bazı vatandaşlarda eleştirmeyi ihmal etmedi.

Aslında yazımın Ilgın Belediyesi ile alakası yoktu ama Ilgın Belediyesinin aldığı araçlarla adeta Ilgın da fitne, fesat, orayı burayı karıştırma, bilhassa dedikodular almış başını yürüyor. Kimin ne yaptığı belirsiz. Adamın işi gücü yok. Orayı burayı ve başka mercileri sosyal medya veya dedikodu ile eleştirme yarışında. Kimse burnundan kıl aldırmıyor.  Anca karalama peşinde.

Büyükşehir yasası ile hizmet alanı genişleyen Ilgın Belediyesi halka daha iyi ve hızlı bir şekilde hizmet verebilmek adına Belediye Başkanı Mehmet KARAHAN’ın girişimleriyle araç filosunu genişletmeye çalışıyor. Çarşı ya bir baktım, insan olduğumuzdan utandım. Dükkanına faydası olmayan, Eşine çoçuğuna dahi bakamayan, Eli boş gönlü hoş onca insan var ki sadece dili veya sosyal medya ile laf atma yarışında.
Bu tarz insanların kendisine faydası yokki, Ilgın’a faydası olsun.  Benimde oldu Belediye ile veya Başkanlar ile fikir  ayrılıklarım veya sevmediğim zamanlar olmuş olabilir. Ama ne gazetemizde nede sosyal medya da Ilgını kötüleyecek, veya Ilgının lekeleyecek haberlere imza atmayız. Taki bir insanın ekmeği ile oynanırsa o lüzum hissedilir.

Bizler gazeteci olarak şunu biliriz ve şunu gözetiriz. Eleştiriler olacak, fikirler sunulacak ama yaşadığın şehre zarar verecek şekilde olmayacak.

Geçen hafta Ilgın Belediyesinin aldığı araçlar şahsa alınmıyor. O araçlar doğru ve faydalı kullanıldığında tekrar tekrar bizlere millete hizmet edecek. Ilgın Belediyesi borç batağında, şunu alamıyor, şöyle yapamıyor veya nereye gidiyor hizmetler diyeceğimize Belediyemize – devletimize bir omuzda bizlerin atması gerekir.

Sosyal Medya’dan kolay; bir kurumu, bir yeri karalamak veya yanlışını görmek. Neden hep kötü olanı görmek istiyoruz. Hangimiz tam manası ile işini ehli ile hatasız yapıyor. Hatalar oldumu insan olduğumuzu anlarız. Yapılan yorumları veya eleştirileri sosyal medya ya taşıyan, bilmeden şunu yapmış oluyor. Ilgın’ın adını yaşadığımız yeri kötü göstermekten başka bir adım ileri gitmiyoruz.
Eline telefonu alan, fotoğraf çekmesini bilen herkes kendi kafasınca Ilgındaki kurumlara veya çevremize ufak tefek ne varsa giydirme çabasında…

Sıra bekliyoruz, İlgilenen yok. Orası çöp, buraya taş döşenmemiş, hastanemizde doktor yok, görevli hakaret etti, işi bilen çalışanlar nerde, yol kazıldı, kaldırım yapılmadı daha neler neler…. Nereye gidiyoruz, ne yapıyoruz ?

Ilgını karaladığımız, ekmek kazandığımız ekmek yediğimiz ilçeyi katlediyoruz. Sosyal medya aracılığı ile il ve ilçelere ne kadar da güzel mesajlar veriyoruz öyle değil mi?

Kötü bir dönemden geçtiğimiz bugünlerde dış kuvvetlere karşı birlik olmak gerekirken adeta Ilgın da birbirimizi yiyoruz. Ama bu böyle gitmez. Herkes elini taşın altına koyacak. Benim şurda alacağım var. Vermedi karalıyayım. Ben şurdan iş alamadım. Kötüleyeyim. Benim yerime başkası girmiş dedikodu yapayım değil, yaradana inanıyorsak Allah herkesin eninde sonunda cezasını da mükevvenatını da verir.

Yanlış; er veya geç bir yerden döner. Bir insanın ekmeği ile oynanmadıktan sonra hepsi boş. Ilgın Belediyesi Büyükşehir yasası ile hizmet alanı genişledi. Buna dayanarak gerek hibe gerekse kendi imkanları ile araç filosunu genişletiyor. Allah’ım belediyemize de devletimize de güç versin. Ilgın Belediyesi güçlü olması gerekir ki bizler güçlü olalım. İdareciler de ona göre araçların ihtiyacına ve tedbirine bakarak alım yapmıştır. Kimse bu araçları evine götürmeyecek. Kimsenin de bu araçları keyfi hizmetine kullanmaması da gerekiyor. Gerekirse araçlara araç takip sistemi takılmalı.
Hal böyle iken sosyal medyadan boş konuşupta 3-5 yorumla da gaza gelip bir şeyler yazmayalım.
Elbette belediye veya diğer kurumlar eleştiriye açık olacak. Ama herşey usulünce edep haya çerçevesinde olması gerekir. Bizim için önemli olan şu parti bu parti veya kim gelmiş kim gitmiş meselesi değil. Mesele olayları dışarıya taşımadan kendi içimizde kapatalım. Aynı ailemizde olduğu gibi. Biz büyük bir aileyiz. Akşehir şöyle ilerde Ereğli il olmuş, biz Ilgından bir şey olmaz diyen onca insan varki. Ama inanın çok dedikodu ve sosyal medya da aracılığı ile birilerini veya bir yerleri karalıyoruz ki; ama bilmiyor ki Ilgın’ı lekeliyor.

Bunun için önce iğneyi kendimize sonra çuvaldızı da gerekli yerlere batırmamız gerekir.
Her şeyin Ilgın için olsun inşallah. Benim iki evladım da burda büyüyor. Geleceği bu ilçede güzel şeylerle, iyi ahlakla büyüteyim ki yarınlara iyi bir nesil bırakayım. Sizde bunu istemez misiniz?
Saygılarımla….

Sıtkı Çiftçi 

Bu haber 1645 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:05 am A A
BENZER HABERLER