12° Parçalı bulutlu

AK Parti Ilgın ilçe kongresi gerçekleştirildi. Yeni yönetimde kimler var?

Ilgın Gündemi - Aralık 30, 2017 1:46 pm A A

AK Parti Ilgın ilçesi 6’ıncı olağan kongresinde Ali Erten güven tazeledi.

Ilgın Belediyesine ait Sahib Ata Termal Otel’in konferans salonunda gerçekleştirilen 6’ıncı olağan kongre İstiklal Marşının okunmasının ardından saygı duruşu ile başladı.

Kongrede divan başkanlığına AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir seçildi.

Divan Heyeti’nin seçilmesi ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

İlçe Başkanı Ali Erten gerçekleştirdiği selamlama konuşmasında şunları kaydetti;

“Genel merkezimiz tarafından bugün bu emanet tekrar bize verildi. Eğer yarın kutlu emaneti devretmemiz istenirse aynı heyecan ve aynı memnuniyetle başka bir kardeşimize devretmeye hazırız. Davamız için küskünlükler ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp AK Partimizin bayrağı altında birleşeceğiz. 2019 yılında gerçekleştirilen olan seçimler asrın seçimleridir. Dünya da Müslümanların sesinin daha gür çıkması için 2019 kadar durmak yok yola devam edeceğiz. 2019 yılına kadar Ilgın’da sıkılmadık el dokunulmadık yürek bırakmayacağız. Kendi savunma ve taarruz sanayimizin milli olması için  bizler uykusuz gecelere hazırız.  Müslüman ülkelerde ve ülkemizde bunca sıkıntılar varken bizim kaybedecek zamanımız yok. Vakit bu vakit, haydin yeniden bismillah diyerek Ilgın’ımızda 2019 yılı seçimlerinin stardını şimdi bu salondan hep birlikte verelim” ifadelerini kullandı.

Ilgın’da güzel işler yapıldığını söyleyen Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan, bundan sonra bu güzel işlere yenilerini eklemek için çalışacaklarını kaydetti.

AK Parti Konya Milletvekilli Mustafa Baloğlu, geçmişte görev almış tüm kadrolara teşekkür ederek yeni seçilen yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Yönetim kurulu, Ramazan Özyıldırım, Şahin Türeli, Ahmet Demiray, Bekir Uyar, Kadir Uyanık, Ömer Başdemir, Mehmet Yaka, Mehmet Özdemir, Ramazan Özbay, Ömer Apil, Mustafa Tutar, Hayati Koca, Ali Teker, Mehmet Mert Şahin, Selma Sırca, Necmiye Özçetin, Ömer Emre, Yetkin Çınar, Hidayet Aktaş’tan oluştu.

Kongreye, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Uğur İbrahim Kaleli, AK Parti Konya İl Başkan yardımcısı Kazım Küçükçöğen, bölge sorumlusu Mustafa Gürbüz, il yönetim kurulu üyeleri, Yalçın Oruç, Ahmet Dişli, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.

Başkan Karahan’ın konuşma metni

AK parti davası, hiç şüphesiz memleket davasıdır. Memleketimizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarma davasıdır. Mazlumların derdine merhem olma davasıdır. İslam ümmetine umut olma davasıdır. Bizlerde işte böyle büyük bir davaya gönül vermiş AK Kadrolarız, AK Gönülleriz. Bu kutsal davanın deyim yerindeyse neferleriyiz. Böyle büyük bir davanın neferi olmaktan dolayı da gururluyuz, onurluyuz. Tarih boyunca Hak’la batıl arasında verilen mücadelede, hep Hakkın yanında yer alan Müslüman Türk milletinin varoluş mücadelesinin adı bugün AK Parti’dir. Bu böyle bilinmeli ve tüm halkımıza da böylece anlatılmalıdır.
Değerli Dava Büyüklerim, Sevgili Dava kardeşlerim,
Bismillah denip, 14 Ağustos 2001’de Dava liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde başlayan kadim yolculuk, birçok badireyi atlatarak bugünlere kadar başarıyla gelmiştir. Allah’ın izniyle de bu başarı hep devam edecektir. Bu kadim AK yolculuk; Memlekete hizmet demektir. Sanayi demektir. Kalkınma demektir. Yolu olmayanlar için yol demektir. Suyu olmayanlar için su demektir. Vatanından zalimce kovulan mazlumlar için yurt demektir. Vatanımıza göz dikenler içinse ECEL demektir.
14 Ağustos 2001’den itibaren biz AK kadrolar olarak memleket sevdasına durmadan, yılmadan koşmaktayız. Allah’ın izniyle koşmaya da devam edeceğiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz İlçe Kurultayımız vesile ile başta Genel Başkanımız, Dava liderimiz Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere; belde teşkilatından ilçe yönetimine, İl teşkilatından Merkez teşkilatına, AK Parti Davasına gönül vermiş, hizmet etmiş, görev yapmış ve halen görev yapmakta olan AK Gönüllere, AK kadrolara şükranlarımı sunuyorum. Varsa Hakkın rahmetine kavuşmuş olanlar, Cenabı Mevla’dan rahmet diliyorum.
Kıymetli Dava Kardeşlerim,
Bu yüce milletin gönlüne girmek kolay bir şey değil. İç ve dış mihraklar tarafından alaşağı edilmek istenen AK Parti’ye bu asil millet 2003’den beri teveccüh gösteriyorsa bunun bir sebebi var. AK Parti Milletin duygularına tercüman olmakta ve milletin taleplerini iyi anlamaktadır. Hepsinden önemlisi; AK Parti milletimize ne söylüyorsa, inandığı için söylemekte ve inandığını da icraata dökmektedir.
Ak parti davasını, AK Parti sevdasını sadece Anadolu’ya sığdırmak ne mümkün. Bugün İslam’ın ilk Kıblesi Kudüs tutsak edilmeye çalışılırken susmak ne mümkün.
Arakanda yerinden yurdundan edilen, ölüm korkusu yaşayan Müslüman kardeşlerimizin acısını hissetmemek ne mümkün
Yaşama tutunmak amacıyla Türkiye göç ederken suda boğulup karaya vuran Suriyeli Aylan bebeği unutmak ne mümkün
İşte değerli Kardeşlerim;
AK PARTİ’NİN GÖNÜL COĞRAFYASI ASYA’DAN AVRUPA’YA, AVRASYA’DAN ORTADOĞU’YA UZANACAK KADAR GENİŞTİR.
AK PARTİ DAVASINA GÖNÜL VERENLER YÜREĞİ; DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN, ZULME UĞRAYANLARIN ACISINI DERİNDEN HİSSECEK KADAR BÜYÜKTÜR.
Hepsinden önemlisi
AK PARTİ; KÖKLERİNİ BU ASİL MİLLETİN ŞANLI TARİHİNDEN ALMIŞ, MÜSLÜMAN COĞRAFYANIN, ÜMMETİN UMUDU OLAN SON KALEDİR.
AK PARTİ BU MİLLETİN TA KENDİSİDİR.

Değerli Dava Kardeşlerim,
AK Kadrolar, bir taraftan bu ülkenin kalkınması için çırpınırken bizzat kendisini ve dahi ülkemizi hedef almış sayısız düşmanla da mücadele etmektedir. Hepimizin malumu olduğu üzere ülkemiz oldukça zor bir dönemden geçmektedir. Adı konmamış asimetrik bir savaşı içinde olduğumuzdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Adeta var olma mücadelesi vermekteyiz. 2013’de gezi kalkışması, Mit krizi, derken 17-25 Aralık yargı darbesiyle ilerleyen süreç 15 Temmuz Hain darbe, daha doğrusu İşgal girişimine evrilmiştir. Bu anlamda 15 temmuzda 250 şehidimizi ve bu vatan için, bu toprak için Çanakkalede, kurtuluş savaşında ve her türlü vatan savunmasında mücadele etmiş şehit olmuş mehmetciklermizi rahmetle yad ediyorum. Allah bir daha bu millete 15 temmuzlar yaşatmasın. Hepinizin duası aynı yöndedir inşallah.
Suriye ve Irak sınırındaki sıcak çatışmalar, terörün bin bir türlüsünü ülkemizin başındadır. Yani ülkemiz yedi düvelle mücadele etmekte. Adeta yeni bir kurtuluş savaşı vermekteyiz. Hepimiz bu durumun farkındayız ve farkında olmayada daha doğrusu hepimiz teyakkuzda olmaya mecburuz. Ülkemizi sıkıştırmak için açılan siyasi davalar, darbecilere, vatan hainlerine, teröristin her türlüsüne verilen açık desteklerin hepsi aşikar ortadadır. Eskiden gizliden yapılan Türkiye düşmanlığı artık açık açık yapılmaktadır. Milletimiz de artık kimin maşa, kimin Üst akıl olduğunun da net olarak farkındadır. Artık savaşlar mertçe değil, taşeronlar aracılığı ile kalleşçe yapılmaktadır. Bugün PKK’nın, FETÖ’nün, DEAŞ’ın, DHKPC’nin kimler tarafından kurulup desteklendiği, korunup kollandığı cümle alemin malumudur. Ancak unutmamak gerekir; Zalimlerin planı varsa Cenabı Allah’ında bir planı vardır. Sezai Karakoç’un şu mısralarından herkesin öğreneceği bir şeyler var:

“SAKIN KADER DEME, KADERİN ÜSTÜNDE BİR KADER VARDIR

NE YAPSALAR BOŞ, GÖKLERDEN GELEN BİR KARAR VARDIR”

Değerli Kardeşlerim,
Allah istemezse yaprak kıpırdamaz. Biz AK Gönüller Hak için, bu asil millet için samimi olarak çalıştıkça, gayret ettikçe Allah’ın yardımı bizimledir. Ancak unutmamak gerekir; EN BÜYÜK DUA ÇALIŞMAKTIR. MEMLEKET SEVDASIYLA, VATAN AŞKIYLA ÇALIŞMAKTIR. “DAVALARI YÜCELTEN LAFLAR DEĞİL, BİZZAT İCRAATLARDIR, SAMİMİ GAYRETLERDİR.” Durmadan çalışacağız, Allah’ın izniyle de her zaman muvaffak olacağız. AK kadrolar olarak da Milletimizin gönlünü kazanmaya devam edeceğiz. Ülkemizi daha yaşanabilir, Ilgınımızı daha modern, daha müreffeh bir şehir yapacağız. Cümle alem duysun: DURMAK YOK, YOLA DEVAM.
SELAM OLSUN YÜREKLERİ MEMLEKET SEVDASI İÇİN ÇARPAN AK GÖNÜLLERE
YAZIKLAR OLSUN MEMLEKET DÜŞMANLARI İLE İŞ TUTAN ALÇAKLARA
YAZIKLAR OLSUN DÜŞMANIN DİLİNDEN KONUŞUP KENDİ MİLLETİNE ZEHİR KUSANLARA
Değerli Dava arkadaşlarım,
AK Parti davasının bir neferi olup sizlerle aynı safta yer almaktan, sizlerle birlikte bu dava için ter dökmekten her zaman onur duydum ve her zaman da duyacağım. Dün davam için kepçemi alıp Argıthanı mahallesinde sokaklara AK Parti bayraklarını asıyordum. Davam emretti; “Argıthanı Belde teşkilatında olacaksın”, oldum, Davam emretti; “Ilgın Belediyesinde Encümen olacaksın”, oldum, Davam emretti; “Belediye Başkanı olacaksın”, oldum. Davamızın bize nerede ihtiyacı varsa biz orada olacağız. Gerekirse çaycı da olacağız, Biz AK Kadrolar, makamların tutsağı değil, kutsal AK Parti davasının sadece neferleriyiz. Memleket sevdasına, Ilgın sevdasına durmadan bıkmadan usanmadan hep beraber halkımız ve memleketimiz için çalışacağız. Ak Partinin onurlu neferleri olarak, bu dava için ter dökmeye devam edeceğiz. Ak Parti davasını Mahalle Mahalle, Ev Ev, Cadde Cadde, Kahvehane Kahvehane anlatmaya devam edeceğiz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları, Emperyal güçlerin ülkemiz üzerindeki amaçlarını ve ülkemizin verdiği amansız mücadeleyi yılmadan anlatacağız.
Değerli Kardeşlerim,
Hepimizin malumu olduğu üzere; 2019 adeta ülkemizin rotasının çizileceği tarihi bir yıl olacak. Ya muasır medeniyetler seviyesine bir adım daha yaklaşacağız. Ya da 60’lı, 70’li yıllara, 90’lı o karanlık yıllara geri döneceğiz. 2019 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı, Milletvekilliği ve Mahalli seçimler, sonuçları açısından şuana kadar hiçbir seçimin olmadığından çok daha fazla önem arz edeceği şimdiden aşikardır. 2019 yılında sadece muhalefete karşı değil, şuan ülkemizde emelleri olan ve hali hazırda adeta savaştığımız Yedi düvele karşı da mücadele vereceğiz. Lütfen bunun farkında olalım. Farkında olalım ki; bu mücadeleye hepimiz hazır olalım. AK Parti Ilgın Teşkilatı olarak, Teşkilat Başkanımızdan üyelerimize kadar her birimiz bu seçimleri çok, ama çok ciddiye almalıyız. Değerli arkadaşlar, Bu seçimleri kaybetmek gibi bir lüksümüz asla olamaz.ak parti seçimleri kazanırsa türkiye kazanır, memleket kazanır, Bu bağlamda başta seçilecek olan İlçe Başkanımız olmak üzere hepimize önemli görev düşmekte. Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan AK Parti ailesinin üyeleri olarak hepimiz, hiç bahane öne sürmeden göreve seçilecek başkanımızın yanında yer alarak Ak Parti davasına hizmet edeceğiz. Ilgın’da AK Parti davasının bayrağını yorulmadan yılmadan onurla taşıyacağız. AK partiye oy vermemiş, fakat memleket sevdası olan diğer kardeşlerimizi de partimize kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Vatandaşımızı kırmadan, kırılmadan, diklenmeden, sabırla suhuletle davamızı anlatacağız. Her bir vatandaşımızı sabırla dinleyecek, dertleri ile dertleneceğiz. Kapı kapı dolaşıp TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET için verilen mücadelenin ne anlama geldiğini anlatacağız. İstiklal marşımızın son kıtasında Ne güzel söylemiş Merhum Akif:
DALGALAN SEN DE ŞAFAKLAR GİBİ EY ŞANLI HİLÂL!
OLSUN ARTIK DÖKÜLEN KANLARIMIN HEPSİ HELÂL.
EBEDİYYEN SANA YOK, IRKIMA YOK İZMİHLÂL;
HAKKIDIR, HÜR YAŞAMIŞ, BAYRAĞIMIN HÜRRİYET,
HAKKIDIR, HAKK’A TAPAN MİLLETİMİN İSTİKLÂL!

Değerli kardeşlerim,
Genel Başkanımız Dava Liderimiz, Hükümetimiz, Merkez teşkilatımız, Milletvekillerimiz olanca mücadeleyi verirken, bizlere boş durmak yakışmaz. Yarından tezi yok, İlçe başkanımızın öncülüğünde parti çalışmalarımız hızlanmalı, İl ve Merkez Teşkilatımızla koordineli bir şekilde mahalle mahalle, köy köy programlarımıza başlamalıyız. Bu bağlamda teşkilatımızın planladığı programlarda üzerimize düşen görevleri büyük bir sorumluluk duygusuyla yerine getirmeliyiz. Bölge Milletvekiliyle, Belediye Başkanıyla, Ak Parti İlçe Teşkilatı ve Başkanıyla, Kadın kolları, Gençlik kolları, Mahalle Teşkilatları ve üyeleriyle tek yürek olarak çalışılmalı ve vatandaşımızın kalbine dokunmalıyız. Kısaca AK parti ailesi olarak Türkiye’nin En Büyük Sivil toplum kuruluşu olmanın hakkını vermeliyiz. Ilgını ve Ilgınlıyı seviyorsak, Ilgına hizmet etmeye devam etmek istiyorsak, gereğini hepimizin yapması gerekir. DURMADAN ÇALIŞMAK, ÇALIŞMAK, ÇALIŞMAK ………..
Ben tekrar İlçe Kurultayımızın Ilgınımıza, memleketimize hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan diliyorum. Göreve başlayacak olan İlçe başkanımıza ve değerli yönetimine, başarılar diliyorum. Hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum.
Allaha emanet olun.
Millete hizmet yolunda kutlu yürüyüşe devam…

Bu haber 3384 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 1:46 pm A A
BENZER HABERLER