24° Kapalı

21’inci Yörükler şenliği düzenlendi

Ilgın Gündemi - Haziran 24, 2019 11:17 am A A

Konya’nın Ilgın İlçesi Dığrak Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 21’inci Yörük şenliği düzenlendi.

Dığrak Mahalle meydanında düzenlenen programda konuşan İlçe Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, programın hazırlanmasında katkısı olan, emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek konuşmasında şunları kaydetti;

“Ata topraklarından sadece göçünü değil milletimizin binlerce yıllık öyküsünü de Anadolu’ya getiren, bir çadırdan bir devlet çıkaran Yörükler bugün de bütünlüğümüzün ve bağımsızlığımızın sembolü ve garantisidir. Eskiler derler ki Yörükler çileye sevdalı insanlardır bunun da en büyük ispatı Anadolu coğrafyasının her yerinde olduğu gibi Ilgın’ımızın dağında da ovasında da birçok Yörük köyü ve mahallesi bulunmasıdır. Böylesine yoğun Yörük nüfusunun olduğu ilçemizde böyle güzel organizasyonlar aracılığıyla bu kadar derin kültür birikimine sahip insanları bir araya getirerek, bu kültürleri yaşatmaya olan gayretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesile ile 21. Dığrak Yörük Şenliği’ni tertip edenlere ve zamanını ayırıp katılan tüm hemşehrilerime teşekkürlerimi sunarken hepinizi binlerce yıllık bir Yörük duasıyla Allah’a emanet ediyorum. Güneş batarken ay doğsun, ay batarken güneş doğsun, üzerinizden aydınlık hiç eksik olmasın” dedi.

Dığrak Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Uğurlu, uzaktan yakından katılım gerçekleştiren tüm vatandaşlara teşekkürlerini sundu.

Protokol üyelerini geleneksel Yörük çadırında ağırlandığı şenlik,  mehteran gösterisi, yarışmalar ve çeşitli eğlenceler yer aldı.

 

Düzenlenen Yörük şenliğine Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, Jandarma Komutanı Teğmen Mustafa Elgün, Askerlik Şube Başkanı Mehmet Göçen, Tarım ve Orman Müdürü Veli Uğur, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenliğe katılanlara geleneksel Konya pilavı ikram edildi.

Bu haber 1402 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:17 am A A
BENZER HABERLER