11° Açık

2020 Nefes Kredisi Ortak Basın Açıklaması

Ekonomi - Nisan 30, 2020 6:04 pm A A

Ilgın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi ÖZLEN, Oda Meclis Üyemiz Mustafa Teoman DEMİR ve Denizbank Ilgın Şubesi Müdürü Hüseyin CELEP 2020 Nefes Kredisi Projesi hakkında bir araya gelerek basın açıklamasında bulundular.

Basın açıklamasında; “Üye işletmelerimizin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere geçtiğimiz dönemlerde başarıyla gerçekleştirilen Nefes Kredisi projesi tekrar başlatılmaktadır. Krediye İlişkin protokol 27 Nisan 2020 tarihinde Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ile imzalanmıştır. Bu çerçevede üyelerimiz, Denizbank Ilgın Şubesi’ne başvuruda bulunarak kredi kullanabileceklerdir. Bununla birlikte ilerleyen haftalarda kamu bankalarımızın da projeye dahil olması ihtimal dahilindedir.

Üyelerimizin kullanacağı kredi 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılı 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam en fazla 20 ay vadeli olacaktır. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık %7,50 olacaktır. Daha fazla üyenin krediden faydalanabilmesini teminen Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KGF arasında imzalanan protokol çerçevesinde kullandırılacak kredilerin limiti en son cirosu 3 milyon TL ve altında cirosu olan işletmeler azami 50.000 TL, 3 milyon TL ile 25 Milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler azami 100.000 TL kullanabilecektir. KOBİ’ler krediye başvurabilmek için öncelikle odamızdan açıklama olarak “Nefes Kredisi başvurusu içindir” ibareli faaliyet belgesi alacaklardır.

Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Kredi değerlendirme sürecinde Odamız kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyecek, referans vermeyecektir.
Ülkemizin de içinde bulunduğu bu zor zamanda elini taşın altına koyan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, 365 Oda/Borsa ve Denizbank’a teşekkürlerimizi sunarız. Nefes Kredisi’nin Ülkemize ve üyelerimize hayırlı olması dileğiyle, saygılar sunarız.” ifadelerine yer verdiler.

Bu haber 2256 kez okundu.
Ekonomi - 6:04 pm A A
BENZER HABERLER