20° Kapalı

2018 Hac kura sonuçları belli oldu

Ilgın Gündemi - Şubat 1, 2018 3:08 pm A A

2018 yılı için kura çekimleri belli oldu. Hac kayıt sonuçları açıklandı. Hac kayıt sonuçlarını TC kimlik numaranız ile Diyanet İşleri başkanlığının ilgili web adresinden öğrenebilirsiniz.

2018 Hac kura sonuçları Diyanet’in hac sorgulama ekranından öğrenilebiliyor. TC kimlik numarası ile hac kayıt sonuçlarını sorgulayabilirsiniz. Milyonlarca hacı adayının büyük bir merak ve heyecanla beklediği hac kuraları bugün yapıldı ve Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sitesinden yayınlandı. Hac kura sonuçlarına göre hacca gitmeye hak kazanan adaylar, hac kayıt işlemlerini yaptırabilecek. Peki, hac kayıt işlemleri nasıl yapılır? Hac kayıt sonuçları sorgula paneline nasıl erişilir?

2018 HAC KAYIT EKRANI | TC KİMLİK NO İLE HAC KAYIT SONUÇLARI SORGULA

Kutsal toprakları ziyaret ve hac ibadetini yerine getirmek için sabırla bekleyen hacı adayları için beklenen kura gerçekleşti. Hac kura sonuçlarını bekleyen yüz binlerce hacı adayı Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sayfasından hac sonuçlarını sorgulamaya başladı. Hac kura sonuçlarına göre hacca gitmeye hak kazananlar için kayıt işlemleri 5-16 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Milyonlarca hacı adayının heyecanla beklediği 2018 hac kura sonuçları Diyanet’in resmi internet adresi “http://hac.diyanet.gov.tr”den öğrenilecek. 2018 Hac ibadeti için kesin kayıt işlemleri ise 5 Şubat’ta başlayacak.

HAC KAYIT SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

1. adım: Yukarıdaki bağlantı linkine tıkladığınıda karşınıza aşağıdaki görseldeki ekran gelecektir. Kırmızı çizgilerle belirtilmiş çerçeve içerisinde yer alan kısıma hac başvurusunda bulunan kişinin TC Kimlik Numarasını yazın.

2. adım: TC Kimlik No girildikten sonra sıra güvenlik kodunu girmeye geliyor. Taralı alan içerisindeki dört harfli kodu sol tarafında bulunan ‘güvenlik kodu’ yazılı alana girin. Eğer taralı alanda girilen kodu okuyamıyorsanız ‘resmi değiştir’ butonuna okuyabileceğiniz bir yazı çıkana kadar tıklayın. Okuduğunuz kodu bu alana girin.

3. adım: Son işlem olarak görselin en sonundaki ‘sorgula’ butonuna basın. 2018 yılı hac kura çekimleri sonucunuz ekrana yansıyacaktır.

Sonuçlar 01.02.2018 Perşembe günü Saat 21:00’den itibaren yayınlanacak

2018 HAC KAYIT SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıdaki linke tıklayarak hac kura sonuçlarını sorgulama sayfasına gidebilirsiniz.

HAC KAYITLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ HUSUSLAR

1) Hac kesin kayıtları 05-16 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

2) Kesin kayıt hakkı elde eden hac yolcularının; Kesin Kayıt Belgesini alması esnasında sistemde kayıtlı olan cep telefonlarına gelecek şifre ile sisteme giriş yapabilmelerine, cep telefonu bulunmayanların ise müftülüklere başvuracaktır.

3) Kesin kayıt hakkı elde eden yolcular; hac kesin kayıt belgeisni hac.diyanet.gov.tr adresinden alabilecekleri gibi, internet imkanıolmayan yolcular iil/ilçe müftülüklerinden ‘’Diyanet İşleri Başkanlığına veya Acentaya Kesin Kayıt Belgesi’’ Alabileceklelerdi.

4) Kesin kayıt belgesi alan yolcuların kayıt süresi içerisinde;

a) Diyanet İşleri hac organizasyonunu seçenler il müftülüklerine

b) Acente organizasyonu seçenler ilgili acenteye

c) Müracaat ederek kesin kayıtlarını yapacaklardır.

5) Hac Kesin Kayıt Belgesini aldığı halde süresi içerisinde başkanlığa veya acentaya müracat etmeyerek kayıt yaptırmayanlara kesin kayıt hakkı verilmeyecektir.

6) Kesin kayıt hakkı elde edenlerden herhangi bir mazeret sebebiyle kayıt yaptırmayarak, bu haklarını gelecek yıla devretmek isteyenlere bu hak tanınmayacaktır.

HAC KAYDI SIRASINDA HACI ADAYLARINDAN İSTENİLECEK BELGELER

1) En az 20 Şubat 2019 tarihine kadar geçerlilik süresi olan pasaport.

2) Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi

3) Son 6 ay içerisinde çekilmiş beyaz fon üzerine 4*6 ebatında 3 adet vesikalık fotoğraf

4) Hac ücretinin yatırıldığına dair belge

5) Acente kesin kayıt belgesi

HAC FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Hac fiyatlarında azami sınır her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenmekte ve tüm seyahat acenteleri belirlenen fiyatlara uymaktadır. Bu anlamda acenteler Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği hac fiyatlarında indirime (kampanyaya) gidebilir ancak azami ücreti kesinlikle aşamazlar.

HAC NEDİR?

Hac kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Hac, bir şeye yönelmek, bir yeri ziyaret etmek, bir şeyi amaçlamak anlamına gelmektedir. İslâm’ın beş esasından biri de hacca gitmektir. Hac, Kâbe’yi ve etrafındaki kutsal mekânları, hac mevsiminde, usulüne uygun olarak ziyaret etmektir.

Bu ibadeti yerine getirene hacı denir. Hac hem bedenle hem de malla yapılan bir ibadettir. Bir Müslümana haccın farz olması için şu şartların bulunması gerekir:

– Akil sağlığı yerinde ve ergenlik yaşına gelmiş olması

– Özgür olması

– Hacca gidip gelecek maddî güce sahip olması

– Hacca gitmesine engel olacak bir sağlık probleminin olmaması

– Hacca giderken kullanacağı yolun güvenli olması

Haccın Farzları: 1. İhram 2. Kâbe’yi tavaf 3. Arafat’ta vakfe

HACCIN ÖNEMİ NEDİR?

Hac, yüz binlerce Müslüman bir araya geldigi bir ibadettir. Bu yönüyle hac, mahşer gününe benzer. Kendini bu muhteşem kalabalığın içinde bulan insan, Allah’in huzurunda toplanacağı günü (mahşer) hatırlar. Bu duygu ve düşüncelerle o gün verilecek hesabı düşünür. Böylece daha bu dünyada iken kendini hesaba çekme fırsatı yakalamış olur. Hayatını gözden geçirir, eksiklik ve hataları varsa onları düzeltme ve tamamlama imkânı elde eder.

Allah’a, verdiği nimetler için şükrederek günahlarından tövbe eder. Peygamberimizin (as) de buyurduğu gibi anasından doğduğu günkü gibi tertemiz olur.

Haccın diğer ibadetlerden farklı olarak bir de uluslararası yönü ve faydası vardır. Çünkü hac yapmaya dünyanın dört bir yanından Müslümanlar gelirler. Hac için Mekke’ye gelen bir Müslüman diğer ülkelerdeki farklı kültürlerden Müslümanlarla tanışır, onları tanır ve böylece düşünce ufkunu genişletir. İslâm’ın kardeşliğe verdiği önemi bir kez daha ve somut bir şekilde kavrar, birlik ve beraberlik duygusunu daha bir kuvvetle hisseder.

Irkı, rengi, cinsiyeti, dili, toplumsal konumu ve yaşı birbirinden farklı insanların bir araya gelip kaynaştığı hacda, insanların eşitlik ve adalet duyguları gelişir. Hacca giden bir Müslüman; makam, mevki ve servet gibi maddî ve dünyaya ait değerlerin önemsizliğini kavrar, bunlarla övünmekten kaçınır.

Hacda zengin-fakir, kadın-erkek, yaşlı-genç herkes eşit şartlarda hareket eder, aynı zorluklarla yüz yüze gelir. Bu durum dayanışma ve yardımlaşma duygularının artmasına ve kardeşlik ruhunun gelişmesine yardımcı olur. Böylece, hacca giden insanlar diğer insanların haklarına saygı gösterme, kinci davranışlardan kaçınma gibi olumlu özelliklerini geliştirme imkânına kavuşurlar.

Kaynak: 2018 Hac kura sonuçları belli oldu

 

Bu haber 2315 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 3:08 pm A A
BENZER HABERLER