23° Kapalı

15 Temmuz Şehitleri Ilgın’da yaşatılıyor

Ilgın Gündemi - Şubat 20, 2017 3:40 pm A A

Ilgın Belediyesi, 15 Temmuz şehitlerinin manevi hatıralarını belediye girişine astığı eserlerde yaşatmaya devam ediyor.

Ilgın Belediyesi, Fettullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmamak ve 15 Temmuz şehitlerinin manevi hatıralarını yaşatmak için şehitlerin isimlerini yeni belediye girişine astığı eserlerde yaşatmaya devam ediyor.

15 Temmuz şehitlerinin adlarını ölümsüzleştirmek amacıyla yeni belediye binasının girişine asılan eserle ‘Demokrasi Şehitleri’nin bir an olsun bile unutmaması gerektiğini belirten Belediye Başkan Karahan, gelecek nesillere 15 Temmuz’un milli kahramanlarının Ilgın’da yaşayacağını söyledi.

Karahan, “15 Temmuz’u ve 15 Temmuz Şehitlerimizi unutturmayacağız. O hain kalkışma esnasında şehadete yürümüş ölümsüz kahramanlarımızın manevi hatıralarına hürmeti önemsiyoruz. Darbe girişimi sırasında, terörle mücadelede vatan aşkı ile gözünü kırpmadan canlarını veren aziz şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.

Ilgın Belediyesi daha önce de, 15 Temmuz şehitleri anısına nöbetler tutulan şehir meydanı için,15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı Projesi’ni hazırlamış ve proje kapsamında meydanın ismi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anıtı olarak değiştirilmişti.

Bu haber 1086 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 3:40 pm A A
BENZER HABERLER