16° Açık

14 yıldır iktidarsınız neden yapmadınız?

Ilgın Gündemi - Ekim 27, 2015 2:10 pm A A

14 yıldır iktidarsınız neden yapmadınız?

Milletvekili Adayı Mustafa Derbentli, “İktidar partisi asgari ücreti artıracağını söylüyor. 14 yıldır iktidar değil misiniz? Neyin vaatleri bunlar? Asgari ücreti bin 300 TL yaptınız da birileri mi mani oldu?” dedi

Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Av. Mustafa Derbentli partisisin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısı ile gündemi değerlendirdi. 7 Haziran Seçimleri’nin sonucunu beğenmeyen partilerin ülkeyi alakasız bir seçime götürdüğünü söyleyen Derbentli, “Ne siyasi partilerde ne de halkta seçim heyecanı görülmemektedir. Çiftçinin derdi tarlası, esnafın derdi ödemeleri, öğrencilerin dertleri okulları. Dolayısıyla herkesin bir derdi var. Seçim kimsenin umurunda değil. Sadece acaba bu sefer 400 vekillik alabilir miyiz? Tek başına iktidar olabilir miyiz? Kaygısı içince olanlarla bu neticeden nemalanmak için pusuda bekleyenler hariç” dedi.

14 YILDIR NEDEN YAPMADINIZ?

7 Haziran Seçimleri’nde muhalefetin vaatlerini eleştiren Ak Parti’nin bu seçimde vaatlerle geldiğini hatırlatan Derbentli, şöyle konuştu: “Ne değişti de iktidar partisinin bugün kendisinin tüm vaatleri ekonomik oldu merak ettik. Tüm açık hava, gazete ve tv reklamlarında başbakanın bol keseden attığını görmekteyiz. Herkese bir şeyler dağıtıyor. Dağıtıyor da asıl meselenin işin detayında gizlenmiş olduğunu görüyoruz. Örneğin başbakan asgari ücret bin 300 TL olacak diyor. Bizim vatandaşımız da 2 Kasımda asgari ücretin artacağını ve bin 300 TL olacağını zannediyor. Ama detaya indiğimizde görüyoruz ki 2016’nın aralık ayında asgari ücret bin 300 TL olacak. Yani yaklaşık 18 ay sonra. Vatandaşımıza buradan sesleniyoruz. Lütfen iktidar partisinden size oy istemeye geldiklerinde şunları sorun; 14 yıldır iktidar değil misiniz? Neyin vaatleri bunlar? Asgari ücreti bin 300 TL yaptınız da birileri mi mani oldu?

Bu kadar bol keseden atıyorsunuz ama kaynağınız nedir? Kaynak vardı da öncesi niye vermediniz? Kaynağınız yoksa bu kadar parayı nerden bulacaksınız yine borçlanarak mı yapacaksınız bunları?”

MUHALEFET DE SAMİMİYETSİZ

“İktidar da muhalefet de samimiyetsiz” diyen Derbentli, konuşmasına şöyle devam etti: “Muhalefete de şunu sormak istiyoruz; Asgari ücretin artması için mecliste nasıl bir çalışma yaptınız? Hiç kanun teklifi verdiniz mi? Asgari ücret niye seçim öncesi aklınıza geliyor?

İki taraf ta kazanmak için her şeyi mubah görüyor. Hiçbir projeleri yok. Şunu açıkça görüyoruz ki iktidar ve muhalefeti ile 14 yıldır bu memleketi yöneten partiler var ve Türkiye’nin geldiği nokta ortada. Artık bir şeylerin değişmesinin vakti gelmiştir. 1 Kasım bu açıdan bir şanstır ve milletimizin bu şansı iyi değerlendireceği ümidindeyiz. ‘Saadete verilen oylar boşa gider’ kampanyasını bu seçimde görmüyoruz. Çünkü hepimiz biliyoruz ki bu seçimde baraj yok. Seçme ve seçilme hakkı Anayasal bir haktır. Yüzde 10 barajı ise 12 Eylül’ün ürünüdür. Kanunlar Anayasaya aykırı olamaz. Dolaysıyla bu kanunun uygulanmaması gerekmektedir. Öncesi bireysel başvuru hakkı olmadığı ve de AYM ye gidebilecek kurumların da %10 luk barajın işine geldiği için şimdiye kadar AYM ye giden olmadı. Bu seçimin en büyük hayrı barajın işlevsizleşmesi olacaktır. Bundan sonra kimse zorla milletten oy alamayacak hak etti ise millet karşılığını sandıkta verecektir. “Buna verdiğimiz oy boşa gidecek, ya da buna verirsek şu gelir” korkusu ile artık oy kullanmayacak ve nereyi istiyorsa oraya oy verecek milletin iradesi mecliste tam temsil edilecektir.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Bu haber 1190 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:10 pm A A
BENZER HABERLER